Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklamaları geldi. Erdoğan yerli otomobilin tanıtımında asgari ücret konusuna da değinerek, işçinin enflasyona ezdirilmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret konusundaki açıklamaları:

Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar ama şimdi yaptığımız Devrin otomobilinin önünü inşallah kesemeyecekler. Bugünkü noktaya gelebilmek için 17 yıldır ter döküyor, emek veriyor mücadele veriyoruz. 17 yılın sonunda milli gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolara kadar yükselterek 4 kat arttırdık. Dolar bazında bir miktar düşüş yaşansa da kısa sürede trilyon dolar rakamını aşarak hak ettiği yere geleceğiz. İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık 5 kat ileriye taşıdık. İstihdamda 9 milyona yakın artış sağladık. Bu vesileyle dün açıklanan asgari ücretin ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bunun üzerine de spekülasyon yapıyorlar. Biz ne dedik işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik.

Enflasyonun altında asla asgari ücret belirlemeyeceğiz. Hep üstünde bunu belirleyeceğiz. Şimdi de aynı şekilde enflasyonun 3-4 puan belirlemek üzere yola devam ettik. Öyle bir kampanya sürdürüyor ki, bu fabrikalar çalışmasın, biz istediğimiz gibi asgari ücreti belirleyelim diyorlar. Bu çark dönecek arkadaş. Bu çarkın dönmesi için hesap kitabı ona göre yapacağız. Asgari ücrete işçimizi ezdirmeyeceğiz. Ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun 3 puanın üzerinde %15'lik artışla 2002'ye göre %154 düzeyinde yükseldi. Ülkemize ulaşım altyapımıza yaptığımız yatırımlarla çağ atlattık.