Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGİK Genel Başkanı Güral ve beraberindeki heyeti kabul etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Faiz Açıklaması

Genç iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yüksek faizle çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek faize karşı olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

Yatırım ortamının daha da iyileştirileceği, yatırımcıların beklentilerinin daha yüksek karşılanacağı bir iklimini tesisi için gereken tüm adımları atacağız. Şöyle de bir planım var; Uluslararsı gerek yatırımcı gerekse şirketleri biz senede bir, hatta iki kez ülkemize davet edip onlarla ülkemizde time-tablelar yapabiliriz, bazı görüşmelerimizi yaparız, hatta onlara ülkemizdeki yatırım imkanlarının neler olduğunu, ne gibi yatırımlar yapabileceklerini anlatmak suretiyle anlatmamızda fayda var. Bunları geçmişte çok yaptık ve çok da faydasını gördük. Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında kapsamlı reform paketini sunacağız. Kur istikrarı enflasyonla mücadelede önemli bir yer tutuyor. Yüksek faize kesinlikle karşıyım.

Bu konuda sizlerin mesajları önem arz ediyor. Niye? Çünkü siz şu anda yatırımcı konumundasınız. Siz bu yatırımları düşük faizli kredi imkanına sahip olursanız yapabileceksiniz. Siz bu yatırımı yaptığınızda bu bize istihdamı, üretimi, ihracatı sağlayacak. Bütün bunlar uluslararası piyasada rekabeti sağlayacak. Bunları sağlayacağız ki devlerlerle yarışabilir hale gelelim. Dünyada şu an eksi faizle kredi veren finans kuruluşları var mı? Var. Japonya'ya bakın. İsrail kendi içinde eksi faiz. Avrupa'ya gelin. Amerika, ha keza öyle.

Ben bu ülkenin cumhurbaşkanıysam, bunu anlatmaya devam edeceğim. Çünkü ben yüksek faizle ülkemin kalkınacağına inanmıyorum. Biz eğer yatırımı güçlendirirsek işsizlik diyoruz, istihdamı güçlendirirsek, üretimi, ihracatı artırırsak dışarıdan imkanlar gelsin, cari açığı da azaltmış, hatta bitirmiş olalım. Savunma sanayinde başarıyı getiren yönetişim modelini imalat sektörünün alt sektörlerinde de uygulayacağız.