Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarihi Hatırlattı: Türkiye'nin Otomobili Seri Üretimine Hedeflendiği Tarihte Geçecek!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarihi Hatırlattı: Türkiye'nin Otomobili Seri Üretimine Hedeflendiği Tarihte Geçecek!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

Güçlü ve sürdürülebilir büyüme oranlarını yakalayabilmemiz için üretimimizi yüksek teknolojiye dayalı katma değerli ürünlere yöneltmek mecburiyetindeyiz. Bilim insanlarımızın ortaya koyacağı başarılar, yenilikler ve keşifler bu dönüşümü gerçekleştirmede kritik öneme sahip. Bilgiyi ve teknoloji üretmeyen ve bunları en iyi şekilde kullanmayan ülkelerin işi çok zor. Ürettiğimiz bilgiyle kendi hedeflerimize ulaşmanın yanı sıra tüm insanlığa katkıda bulunacağız. Milli teknoloji hamlemizin amacı da bu süreci desteklemektedir. Bu amaçla ülkemizi dünyadaki tüm bilim insanları için çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Yenilikçi bir mekanizma oluşturduk. Çağrımızın dört bir yanından başvuru aldık.

Dünyanın en iyi üniversitelerden araştırmacılar Türkiye'ye gelip bizim oluşturduğumuz alt yapıda çalışmayı tercih ettiler. 127 üst düzey araştırmacı bu programdan faydalanıyor. Gelen araştırmacıların kendi ekiplerini de kurmalarını temin ediyoruz. Desteklenen her bir araştırmacımız 5'er doktora öğrencisi yetiştirecek. Bu doktora öğrencileri de yerli ve milli projelerin gerçekleştirilmesinde rol alacaklar. Geçtiğimiz cuma günü iki tarihi anı birlikte yaşadık. Bilişim vadisinin resmi açılışını gerçekleştirdik. Vadimiz ülkemizin en büyük teknoloji geliştirme bölgesi unvanına sahiptir. Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız, bu teknolojileri üreten tüm dünyaya yayan ve kendi standartlarını kabul ettiren bir ülke haline gelmekte kararlıyız.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ

* Milletimiz Türkiye'nin otomobiline sahip çıkmıştır. Başta şahsım olmak üzere siparişleri almaya başladık.

*2020 yılı sonunda seri üretime geçeceğiz.

*Devrim otomobilinin önünü kestiler, devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

*Yerli ve milli teknoloji hamlelerinin başına gelenlerin inşallah devrin otomobilinin başına gelmeyeceğinin ispatıdır.

*Biz son 17 yılda ne yaptıysak, 'Yapamazsınız, başaramazsınız' diyenlere rağmen başardık.

*Hiç bir şey üretmediği halde varlığını üreten bu asalak zihniyete teslim olmadık , olmayacağız.

*Türkiye'nin otomobili projesinde yer alan emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

*TÜBİTAK SAGE de kendi alanında önemli başarılara imza atıyor.

*SAGE tarafından geliştirilen ilk yerli havadan havaya füzesi, hedef uçağa atılan güdümlü testi başarıyla tamamladı. 

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul Biz de buradan hareketle 1994'te İstanbul'da belediye başkanı olduğum zaman Kanal İstanbul projesi üzerinde çalışmaya başladım. Şu andan itibaren şu anda da Binali Yıldırım ile birlikte kendisi Ulaştırma Bakanı olduğunda dedik ki Kanal İstanbul'u hayata geçireceğiz. Heyecanımız çok büyüktü, Kanal İstanbul ile birlikte biz şeyi ispat ediyorduk. Bir İstanbul Boğazının bırakın ihtiyaca cevap vermeyi, sürekli kazalar, tehditler ve montrönün ayrı bir siyasi tehditi. Bize çok daha farklı bir yatırım gerekir dedik. Bunu da bilim teknoloji de okuduğumuzda biz doğru istikametteyiz dedik. Bunu gerçekten İstanbullulara defaetle takdim ettim. Ne yazık ki hala anlamayanlar, anlamak istemeyenler var. Bunu 1. köprü de, 2. köprü de, 3 de yaptılar, Marmaray, Avrasya'da , Osmangazi, Orhangazi köprüsünde yaptılar. Biz artık isteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Şu anda sevgili dostlar dünyada 50'yi aşkın bu şekilde kanal var , tüm bu kanallar lüks olsun diye yapılmıyor. Hepsi bir ihtiyaç doğrulsunda yapılıyor. Biz Kanal İstanbul'u yaparken, inşallah modern iki akıllı şehri inşaa edeceğiz. Ya yap işlet devretle ya milli bütçeyle yapacağız. Yap işlet devret olursa çok daha iyi olur. Olmadı milli bütçeyle bunu yapmamız mümkün. Her ikisiyle de elimizde imkanlar var.