Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi! Mayıs Haziran Gibi Bitirmeyi Planlıyoruz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aşılama takvimiyle ilgili son dakika açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi! Mayıs Haziran Gibi Bitirmeyi Planlıyoruz...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kovid-19 salgınında aşılama takvimine ilişkin soruya yanıt veren Erdoğan, aşılama sürecinin Mayıs-Haziran gibi bitirmeyi ve yaza huzurla girmeyi temenni ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , aşı takvimiyle ilgili, "Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çin'den aldığımız aşıların dışında dün de Çin Dışişleri Bakanı'yla etraflıca görüştüm. Yaptığımız anlaşma aslında 100 milyon faz aşıydı. İlk etabı 50 milyon faz aşıydı. Henüz elimize ulaşmadı. Şubat itibariyle ulaşacaktı. Dün kendilerine hatırlattım. Süratle bekliyoruz, sözleşmemiz bu yöndeydi dedim. Ben bu konuyla ilgileneceğim, Başkan'la da konuşacağım dedi. Dedim bu yetmez, 100 milyon anlaşmamız var, Nisan sonu itibariyleydi. Bunları konuşacağım ve size bildireceğim" diye konuştu.

Harp Okulu yönetmeliğindeki düzenlemeye ilişkin de konuşan Erdoğan, "Muhalefetin bu tür eleştirilerine alışığız. İrticai faaliyet tabii farklı bir olay. Ama terörle irtibatlı veya iltisaklı olmak ayrı bir olay. Bu bir yönetmeliktir. Bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemiz ve ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır." şeklinde konuştu.