Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyeliler için 37 Milyar Dolar Harcadık

G20 Liderler Zirvesine katılmak üzere Japonya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mukogawa Kadın Üniversitesi'nden fahri doktora aldı. Burada fahri doktora töreninin ardından gündemdeki meselelere ve göçmen politikalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 4 milyon mülteci olduğunu, suriyeli mülteciler için 37 milyar dolar harcandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyeliler için 37 Milyar Dolar Harcadık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriyeliler için 37 Milyar Dolar Harcadık

G20 Liderler Zirvesine katılmak üzere Japonya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mukogawa Kadın Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.

YENİ HABERLERİ YOUTUBE ÜZERİNDEN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE ABONE OL.

Burada fahri doktora töreninin ardından gündemdeki meselelere ve göçmen politikalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz güney komşusu Suriye'de 8 yıldır süren bir iç savaşla, batısında düzensiz göçle, doğusunda istikrarsızlıkla mücadele ediyor. Afganistan'dan İran'a, Kuzey Afrika'dan Yemen ve Libya'ya uzanan kriz kuşağında yer alıyoruz. Hem coğrafi konumumuz hem de tarihi, kültürel ve beşeri bağlarımız sebebiyle bu kriz kuşağında yaşanan her hadiseyle ilgilenmek mecburiyetinde kalıyoruz. Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizdeki tüm krizlerde demokrasinin, özgürlüklerin, adaletin ve hakkın yanında yer aldık. Sınırlarımıza dayanan az önce de ifade edildi, 3,6 milyonu aşkın Suriyeli, bunun dışında Iraklıları, Afganları da kattığımız zaman 4 milyona ulaşıyor. Hiçbir ayrım gözetmeden kapımızı ve gönlümüzü açtık ve birilerine rağmen bunu yaptık.BM hesaplamalarına göre bugüne kadar Suriyeli mülteciler için 37 milyar doları aşan harcama yaptık." şeklinde konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son iki yıldır insani kalkınma yardımlarında milli gelirine oranla ilk sırada yer aldığını söyledi. Türkiye'ye şimdiye kadar verilen desteğin ise 2 milyar avro destek verildiğini, batılıların göçmenlere yardım konusunda sessiz kaldığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA