Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Koronavirüs Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs toplantısında konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Koronavirüs Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı açılışında yaptığı konuşmadan satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantımızın ardından yapacağımız millete sesleniş konuşmasında tüm detayları aktaracağız. Burada kısa bir giriş konuşmasının ardından, önümüzdeki dönem için alacağımız tedbirlerin müzakeresine ağırlık vereceğiz. Hastalığın kontrol altında alınması için sağlık tedbirlerini hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin, ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır. Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme, üretim, ticaret, istihdam, ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var.

Ağustos 2018'de yaşadığımız kur faiz enflasyon saldırısından yeni yeni kurtulmaya başladığımız bu dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Devlet kadar özel sektörün de sorumlulukları vardır. Burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız. Bu süreci atlattıktan sonra önümüzde çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini görüyoruz. Sabır ve dua ile bu süreci aşacağımızı inanıyorum. Çin'deki salgın dönemi, avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatife itmiştir. İlk akla gelen ülke Türkiye olmuştur. Önümüzdeki bir kaç haftalık dönemi iyi yönletir, milletimizi iyi bilgilendirirsek, umduğumuzun da ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor. Bu konuda ben sizlere güveniyorum.  

Biliyorsunuz dün bir video konferans ile bir taraftan yapacağımız bu çalışmaları özellikle de hem Macron, Merkel, Boris Johnson ile 4'lü bir video konferans yaptık. Bu video konferans ile de sadece bu virüs olayını değil, en iyi konumda biz gözüküyoruz. Bizden sonra Almanya gözüküyor. İngiltere ve Fransa'nın durumu olumsuz. Bunun yanında bir diğer taraftan bölgedeki gelişmeleri gerek İdlib konusunu, gerek barış pınarı konusunu da görüşme fırsatı bulduk. Moskova'da yaptığımız son zirveyle ilgili bilgilendirmemiz oldu. Virüsle ilgili alacağımız kararların ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şimdi şöyle bir plan yapmayı uygun bulduk. Bilgilendirme noktasında, tabi bu işi süreci yöneten Sağlık Bakanımız olması hasebiyle, Sağlık Bakanımıza 5 dakikalık süreç, kabine üyelerinin 3 'er dakika konuşma süreci olacak. 

ÇANKAYA KÖŞKÜNDEKİ TOPLANTININ ARDINDAN YAPILACAK ULUSA SESLENİŞİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.