Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapacak: Kabine Öncesi Kısıtlamalar ve Okullar Hakkında Açıklama

Koronavirüs kısıtlamaları için son dakika açıklaması. Bilim Kurulu Üyesi, kabine toplantısından önce yaptığı açıklamada kısıtlamalar hakkında önemli kararlar alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapacak: Kabine Öncesi Kısıtlamalar ve Okullar Hakkında Açıklama

Son dakika haberi: Okullar ve yasaklarla ilgili açıklama.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan bir son dakika açıklamasında bulundu. Kısıtlamalar hakkında açıklama yapan Çalışkan, aşılamaya değindi ve " İlk etapta aşılanması planlanan kişi sayısı 10 milyon civarındaydı. Şu an kabaca 2 milyon civarı kişi aşılandı." dedi.

İKİNCİ AŞILAMA BAŞLIYOR

Koronavirüs aşısında ikinci aşamanın önümüzdeki hafta başlayacağını söyleyen Çalışkan, "İkinci aşılamaya önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağız. Sağlık çalışanları hastanede aşılandığı için 85 yaş üstü kişiler ise evde aşılandığı için süreç hızlı olmuştu. 65 yaş üstü vatandaşlarımız ise sağlık kurumlarından randevu alarak aşılandığı için daha uzun sürebiliyor." dedi.

KABİNEDE HANGİ KARARLAR ALINACAK?

Koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili bugün kabine toplantısında kararlar alınacağını söyleyen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, toplantıda taleplerin yoğun olduğu, bu taleplerin değerlendirileceğini söyleyerek, " Cumhurbaşkanı başkanlığında bugün kritik bir toplantı gerçekleşecek. Talepler çok yoğun. Özellikle gıda sektörünün talepleri çok fazla. Ancak dikkat edilmesi gereken bir durumdayız." ifadelerini kullandı.

OKULLAR

Çalışkan, açıklamasının devamında okullarla ilgili açıklamada bulundu ve "Önümüzü görme noktasında mevcut aşılama sayımız henüz yeterli değil. Bu nedenle kabine toplantısından çok büyük bir karar çıkmasını kişisel olarak beklemiyorum. Okullarla ilgili bir karar olabilir ancak bunu konuşmak için de iki haftamız var. Geçen hafta küçük bir dalgalanma yaşanmıştı. Bu nedenle temkinliyiz. Öğretmen aşılarımızın da başlayacağını görüyoruz. Bu süreç biraz daha öne çekilmek durumunda." dedi.

Bu açıklamaya bakacak olursa toplantıda okullar, restoranlar ve kafeler için karar alınması, diğer kısıtlamaların bir süre daha devam ettirilmesi bekleniyor. 

KABİNE TOPLANTISI BAŞLIYOR

Kabine toplantısının saat 15.30'da başlaması ve 4 saat devam etmesi bekleniyor. Toplantı sonrası saat 19.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulusa Sesleniş konuşması yapacak.