Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Suriyede 150 Esad Rejimi Unsuru Etkisiz Hale Getirildi

AK Parti'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında idlib'deki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Suriyede 150 Esad Rejimi Unsuru Etkisiz Hale Getirildi

An itibariyle 150 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, çatışmalarla ilgili, "Yoğun bir savaş" diyebilirim şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularıunı yanıtladı. İdlib'de Esad rejimine bağlı suriye'li askerlerin saldırısı sonucunda askerlerimizin şehit olmasına ilişkin sorulara yanıt veren Erdoğan, "Yoğun bir savaş diyebilirim, orada devam ediyor. Oradaki muhaliflerle rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar neticesinde bizim malum orada iki şehidimiz, bazı araç gereçlerin imhası söz konusu. Son rakamlar 150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi. Bunun yanında çok sayıda araç gereç burada imha edildi. Bu konuda da son rakamları verebilirim. 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü, 2 doçkalı pikap imha edildi" diye konuştu. Mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı, bu akşamki görüşmelerin oradaki tavrı netleştireceğine dikkat çekti.

Erdoğan, "Burada rejim, İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz. Burada zulüm duracak. 1 milyona yakın insan bizim sınırlarımıza doğru göç ediyor şu anda. Biz bunları nerelerde kalkacağız da iskan imkanı saylayacağız. Aldığımız tedbirler sınırımızdan Suriye'nin içine doğru 30-35 kilometre gibi koridoru güveli bölge ilan edelim, bu güvenli bölgede de biz yeni bir adım attık. O da briket barakalar yapalım, 25 30 metrekare dedik. Briket barakalar ile ilgili çalışmalarımız orada devam ediyor." diye konuştu.