Cuma Namazında Bazı Camiler Boş Kaldı Bazı Camiler Doldu Taştı

Son dakika haberi: Cuma namazının koronavirüs nedeniyle kılınmayacağı konusuna Diyanet tarafından açıklık getirilmişti. Bu açıklama sonrası Cuma ezanı okundu. Ancak camiler , diğer cuma namazlarına göre boş kaldı. Bazı camiler ise oldukça yoğundu.

Cuma Namazında Bazı Camiler Boş Kaldı Bazı Camiler Doldu Taştı

Cuma namazında camiler boş kaldı bazı camiler oldukça kalabalıktı. 

Korona virüsünün Türkiye 'de görülmesinin ardından tedbirler arttırıldı. Bugün sabah saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , vaka sayısının 2 'ye çıktığını söyledi.

DİYANET 'TEN CUMA NAMAZI AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma namazına gidilip gidilmeyeceğine açıklık getirdi.  Açıklamadai"Koronavirüs görülen ülkelerde yüksek risk grubundaki Müslümanlar, cuma namazı yerine evlerinde öğle namazı kılabilir." ifadelerine yer verildi. 

HUTBE : KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Bugün camilerde corona virüs hutbesi okundu. Yayımlanan hutbe şu şekilde:

BAZI CAMİLER BOŞ KALDI BAZILARI OLDUKÇA DOLUYDU

Sabah saatlerinde ikinci corona virüsü vakasının açıklanmasının ardından Cuma namazında camiler boş kaldı. Bazı illerde ise camiler her zamankinden daha kalabalıktı. Özellikle Ankara ve İstanbul 'da birçok camide, cuma namazında yaşanan yoğunluğun ancak 3 'te 1 'i yaşandı. Bazı camilerde ise dışarılara taşan cemaat vardı.

Birçok vatandaş, Diyanet 'in yaptığı açıklama sonrası Cuma namazını evde kılma kararı aldı. 

Öte yandan camiye namaza gelen vatandaşlar, tokalaşmaktan kaçındı ve maskelerini taktı.

Peki sizin gittiğiniz cami kalabalık mıydı?