Çocuk İstismarıyla Suçlanan Genç İntihar Etti! 

Isparta'nın Gelendost ilçesinde görüştüğü 14 yaşındaki kızın ailesinin cinsel taciz suçlaması üzerine gözaltına alınıp serbest bırakılan Hasan D'nin, iddiaya göre korkup intihar etmesine neden olan jandarma ekibinin, savcalığın talimatıyla iki ev arasındaki mesafeyi ölçmek için geldiği ortaya çıktı.Hasan D. toprağa verilirken, şikayetçi olan ve evlerinin camları taşlanarak kırılan aile, köyü terk etti.

Çocuk İstismarıyla Suçlanan Genç İntihar Etti! 

ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Olay, dün  saat 12.30 sularında Gelendost'a bağlı Çaltı Köyü'nde meydana geldi.İsmi açıklanmayan 14 yaşındaki kızın ailesi Hasan D.'den cinsel taciz iddiasıyla şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine Hasan D. geçtiğimiz Çarşamba günü savcılık talimatıyla gözaltına alınıp adliyeye götürüldü.

"BENİ TUTUKLAYACAKLAR"

Adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Hasan D. iddiaya göre, dün evde olduğu sırada jandarma geldiğini gören ve yanındakilere "Beni tutuklamaya geldiler" diyerek av tüfeğini alıp kendi göğsüne ateş ederek ihtihara kalkıştı.Olay yerine gelen ambulans ekibi hemen ilk müdahaleyi yaptı. Yolda kalbi duran Hasan D. ilk yardım ekibinin kalp masajı yapmasına rağmen kurtarılamadı.Olaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bu arada köy muhtarı olaya ilişkin basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

Jandarma ilk geldiği gün ben il merkezindeydim. Jandarma beni aradı. Ben de köyden birini, evi göstermeleri konusunda görevlendirdim. O gün Hasan'ı almış Yalvaç'a götürmüşler. Sonra serbest kalmış. Perşembe günü jandarma ekipleri köye geldi. Jandarma, savcılığın isteği doğrultusunda kızın evi ile Hasan D.'ın evi arasındaki mesafeyi ölçmek üzere araçla eve doğru gitti. Ben de sobayı yakmak için muhtarlığa geçtim. Telefon geldi, Hasan'ın kendisini vurduğu söylendi. Hemen eve gittim. Kanlar içinde yatıyordu. Nabzına baktım attığını görünce bir battaniye istedim. Jandarma aracına koyduk.  Yolda ambulansla karşılaştık ve yaralıyı ona aktardık. Ancak durumu çok kötüydü. Duran kalbini çalıştırmak için çok uğraştılar ama olmadı. Çok üzgünüz. Jandarmanın herhangi bir kusuru yok. Arabadan dahi inmediler. Çocuk sanırım kendisini almaya geldiklerini sanıp korktu. Yazık oldu.