Çipli Yeni Kimlik ve Ehliyet İçin Son Tarih

Yeni kimlik ve sürücü belgesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada son başvuru tarihlerine ve başvuru şekline yer verildi.

Çipli Yeni Kimlik ve Ehliyet İçin Son Tarih

Yeni kimlik ve yeni ehliyet alma son günü.

Eski kimlikler ile ehliyetlerin yenileri ile değiştirilmesi işlemleri devam ediyor. Çipli kimlik ve yeni ehliyetini henüz almayan vatandaşlar , son günlerin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı.

SOSYAL MEDYAKİ İDDİA 

Sosyal meyda üzerinde , 2019 yılının sonuna gelinmesi ile birlikte yeni kimlik ve yeni ehliyet ile ilgili iddialar dolaşmaya başladı. Bazı vatandaşlar, 2019 yılı sonunda başvuruların sona ereceğini söyleyip herkesin ehliyetini ve kimliğini yenilemesi gerektiğini söyledi. 

Bu iddialar sonrası vatandaşlar, yeni çipli kimlikler ile ehliyetler için son günün ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde son tarihlere yer verdik.

EHLİYET YENİLEME SON TARİHİ

Ehliyet yenileme işlemi için son günün 2019 yılı sonu olduğu iddia edilmişti. Ancak bu iddia doğru değil. 31 Aralık 2020 'nin sonuna kadar vatandaşlar ehliyetlerini yenileyebilecek. Çipli sürücü belgesini almak için randevu.nvi.gov.tr adresinden veya 199 numarasından randevu alın.

Randevu aldıktan sonra , yeni ehliyet almak için aşağıdaki belgeleri yanınızda götürün. 

Sürücü belgesi,

Nüfus cüzdanı,

15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz,

1 biyometrik fotoğraf,

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve en önemlisi de 'sürücü olur' yazan raporu bakanlığa bağlı sağlık kurumlarından ve bakanlık ile anlaşmalı özel kurumlardan alınabilir.

YENİ KİMLİK SON TARİHİ

Çipli kimlik almak için değişimler 2023 yılına kadar alınacak. Başvuru yapmak için vatandaşların nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne gitmesi gerekmektedir. 

Yeni kimlik alacak vatandaşların 22.5 TL ücretini yatırması gerekmektedir.

Kadın-erkek diğer vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA-KATIL