Çipli Kimlikle İlgili Flaş Düzenleme

Çipli kimliklerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2020 yılında çipli kimliklerle artık para çekileceği ve birçok işlemin yapılacağı bildirildi.

Çipli Kimlikle İlgili Flaş Düzenleme

Çipli kimliklerle ilgili son dakika açıklaması.

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 2020 yılı programına göre yeni çipli kimlik kartları ile artık elektronik ortamda dokümanlar imzalanacak. Bunun yanı sıra vatandaşlar kimlikleri ile ATM’ lerden para çekilecek, ödeme yapılacak, noter ve sağlık hizmetleri alabilecek.

Milliyet 'te son dakika olarak yer alan habere göre, konu ile ilgili çalışmaların başladığına yer verildi. Söz konusu çalışmalarla birlikte yeni çipli kimlik kartının tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması sağlanacak. Bununla birlikte  Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği yayınlanacak ve bu yönetmeliğin yayımlanması ile birlikte  bazı  pilot kurumlar ve iller belirlenecek.

PROTOTİP GELİŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofiisi, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ’nde de güncellemeye gidecek.   Milli Elektronik Mesajlaşma Platformu için yürütülen pilot proje kapsamında prototip geliştirilecek.

Kamu kurumlarının sosyal medya platformları Twitter, Facebook, Instagram üzerinde bulunan hesaplarının kullanımını düzenleyen rehber de Ofis tarafından hazırlanacak.

Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışı kaynaklı siber saldırıları önlemek amacıyla Milli Elektronik Mesajlaşma Platformunu hayata geçirmeye de hazırlanıyor. Bu kapsamda kamuda siber güvenliğin koordinasyonu da Dijital Dönüşüm Ofisi çatısı altında toplanacak.

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çipli kimlik kartını almak için başvuru yapacak adayların nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne gitmesi gerekmektedir. 

Yeni kimlik alacak vatandaşların 22.5 TL ücretini yatırması gerekmektedir. Yeni kimlikler 2023 'e kadar verilecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA