Çiğ Köfteciye 'Acılı Dürüm' Saldırısında 'Dürüm' Silah Sayıldı

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2. Asliye Ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle, sanık G.Ş. hakkında, silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlamalarından 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çiğ Köfteciye 'Acılı Dürüm' Saldırısında 'Dürüm' Silah Sayıldı

İddianamede G.Ş.'nin çiğ köftenin acılı olması nedeniyle müşteki Yılmaz Koç ile tartıştığı, bir anda öfkesine kapılarak elindeki çiğ köfte dürümünü Koç'un yüzüne fırlattığı, küfürler ettiği ve mağduru darbettiğine ilişkin ifadeler yer aldı.

Suçun gerçekleşme biçimi dolayısıyla uzlaştırma hükümlerinin uygulanamayacağına yer verilen açıklamada, "Takdiri indirim" almaması gerektiği de vurgulandı. Şüphelinin elindeki çiğğ köfte dürümünü özellikle müştekiye zarar vermek amacıyla kullandığına da yer verilen İddianamede ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Olay neticesinde oluşan toplumsal tepkiye rağmen, şüphelinin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarıyla işlediği suçu haklı göstermeye çalışması, tutum ve davranışları nedeniyle kardeşi tarafından 1 Mart 2021'de ilk olayın meydana geldiği iş yerine aynı neviden saldırı olması, şüphelinin kolluk tarafından ifadesi alınmak üzere yapılan telefonla davete rağmen ifade vermeye gelmeyeceğini beyan ederek soruşturma makamlarından kurtulmak adına kaçma girişiminde bulunduğu anlaşılmaktadır. Şüphelinin yakınlarının ikametlerinde yapılan araştırmalar sonucu yakalanabildiği hususları göz önüne alındığında, olay nedeniyle pişmanlık duymadığı ve suça meyilli kişiliğinin bulunduğu, bu durumun bundan sonraki süreçte devam edebileceğinin mahkemece gözetilerek, şüpheli hakkında takdiri indirim nedenlerinin uygulanmaması gerektiği anlaşılıyor..