Cezaevlerinde Yeni Dönem: Mahkum ile Yakınları Görüntülü Konuşabilecek

Mahkumlar ile yakınlarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin yaptığı açıklamada, 1 Ekim 'de görüntülü konuşma döneminin başlayacağını söyledi.

Cezaevlerinde Yeni Dönem: Mahkum ile Yakınları Görüntülü Konuşabilecek

Mahkumlar ve yakınları için yeni karar.

Adalet Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, mahkumlar ile yakınlarının görüntülü şekilde konuşabilmesi için yeni bir uygulamaya geçeceklerini söyledi. 

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin , gündeme ilişkin konulara değindi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çekin açıklamasında Hukuk Fakültelerinde YKS puan sıralamasının 100 bine kadar düşürülmesinin planlandığını söyleyerek, ""Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızın imzasıyla başarı sıralamasının 100 bin olarak güncellenmesi konusunda YÖK'e yeni bir yazı yazmış bulunmaktayız. İlerleyen dönemde başarı sıralamasının daha da yükseltilmesine ilişkin çalışmalarımız YÖK'le iş birliği halinde devam edecektir." " dedi. 

ALEYNA ÇAKIR-GÜLAY UYGUN

Çekin açıklamasının devamında, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen ve Gülay Uygun'un ölümleri ve bu dosyaların birleştirilmesinin mümkün olup olmadığına yönelik soru üzerine ise savcılığın dosyalar arasında bağlantı görmesi durumunda birleştirme kararı verebileceğini, bunun da savcılığın takdirinde olduğunu söyledi.

CEZAEVLERİ

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, Dikmen Hakimevinde düzenlediği basın toplantısında , yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin titizlikle takip edildiğini  söyledi ve ceza infaz kurumlarına ziyaretçilerin "HES kodu" ile giriş yapmasının sağlandığını aktardı. Salgının etkisini azaltmak için herkesin alınan önlemlere eksiksiz uymasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çekin, karantina tedbirlerine uymamanın ve salgınla mücadeleye engel olmanın suç olduğunu hatırlattı.

1 EKİM'DE BAŞLIYOR

Çekin açıklamasının devamında, mahkumlar ile yakınlarının görüntülü konuşmaları için çalışmalarda sona gelindiğini söyleyerek , "Ceza infaz kurumlarında bulunanların yakınları ile görüntülü görüşebilmesini sağlayan teknolojik yenilik de çalışılan konulardan biridir. Pilot uygulama, 1 Ekim 2020'de Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılacaktır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA