Cezaevleri Boşalacak mı? Mahkumlara Coronavirüs Affı İçin Çağrı Son Dakika 2020

Mahkumlara af olarak bilinen infaz yasası için çalışmalar devam ederken mahkumlara coronavirüs affı için kritik bir çağrı geldi.

Cezaevleri Boşalacak mı? Mahkumlara Coronavirüs Affı İçin Çağrı Son Dakika 2020

Mahkumlara corona affı çağrısı.

Vuhan 'da ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan coronavirüs Türkiye 'ye de sıçradı. Yurt dışından ve umreden gelen vatandaşlarda görülen coronavirüste vaka sayısı 47 oldu. Virüsün yayılmaya devam etmesi sonrası mahkumlar ile mahkum yakınları , birüse karşı aşırı dolu olan cezaevlerinin boşaltılmasını istiyor.

İRAN GEÇİCİ OLARAK MAHKUMLARI SALDI

Bugün İran 'dan gelen son dakika bilgisine göre 80 binden fazla mahkumun coronavirüs nedeniyle geçici olarak cezaevlerinden çıkarıldığına yer verildi. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda onbinlerce mahkum  için İran 'da af çıkmıştı. Bu gelişmeler sonrası vatandaşlar , Türkiye 'de de böyle bir durum olur mu? Mahkumlar serbest bırakılır mı? sorusunu araştırmaya başladı. 

ERTUĞRUL GÜNAY 'DAN ÇAĞRI

AK Parti eski Milletvekili ve eski Bakan Ertuğrul Günay , sosyal meyda hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Günay paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tutuklu ve hükümlü farklıdır. Tutuklu, bir iddiayla yargılanırken, kaçmasın, delilleri saklamasın diye tedbiren alıkonulandır. Suçu kesin değildir, beraat edebilir. Hükümlü, yargılama sonunda ceza alandır. Bazı özel suç iddia ve durumları dışında yargılama tutuksuz yapılabilir.

Hükümlülerin tahliyesi, önceden belirli şartlar dışında yeni yasa gerektirir. Bu konuda sn  @gergerliogluof ‘nun TBMM’de önerisi var.  Ancak tutukluluk ceza değil tedbir olduğundan takdir mahkemenindir. Yeni yasa gerekmez.  @HSKbasin  ve  @adalet_bakanlik ‘ın olumlu yaklaşımı yeter." dedi.

Peki sizce corona virüsü nedeniyle mahkumlara af gelmeli mi? TBMM tatil mi edilmeli? Ankete katılım için TIKLA KATIL

Aşağıdaki yorum kısmından af ile ilgili taleplerinizi yazabilirsiniz.