Ceren'in Katili 14 Yıl Önce Dinçer Akçevre'yi de Bıçaklamıştı! Akçevre'den Kan Donduran Açıklama

2005 yılında evine giderken Özgür Arduç isimli caninin saldırısına uğrayan o dönem 15 yaşında olan Dinçer Akçevre Habertürk'e konuştu. 2005 yılında Arduç'un kendisine yerdeyken dahi 10 kere bıçak sapladığını söyleyen Akçevre, ceza sistemiyle ilgili yetkililerden düzenleme beklentilerini dile getirdi. 

Ceren'in Katili 14 Yıl Önce Dinçer Akçevre'yi de Bıçaklamıştı! Akçevre'den Kan Donduran Açıklama

Ordu'da evinin önünde hiç tanımadığı bir cezaevi firarisinin saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Balerin Ceren Özdemir'in ölüm haberi Türkiye'yi ayağa kaldırmış, açık cezaevinden kaçan Arduç'un daha önce de defalarca suç işlediği, 2005 yılında da çocuk öldürmeye teşebbüsten cezaevine gönderildiği öğrenilmişti. Ceren'i katleden ruh hastası katilin 14 yıl önce öldürmeye çalıştığı Dinçer Akçevre Habertürk'e konuştu.

Akçevre şunları söyledi: 

2005 yılından sonra sıkıntılı günler geçirdim. Bıçaklama olayından sonra 20 gün yoğun bakım süreci oldu. 2 sene hastanede tedavim oldu, psikolojim çok bozuldu. Hem ben hem ailem olsun. 15 yaşındaydım o dönem. Dışarıdaydım Selimiye Mahallesi'nde kalıyordum. Oradan geçerken sırtıma bir bıçak darbesi geldikten sonrasını hatırlamıyorum. Adam zaten yerdeyken 10 bıçak darbesi daha vurmuş. Nasıl bir canilikse bu artık. Evime giderken başıma geldi olay, yolda gündüz vakti. Nasıl cesaret ettiyse. Zaten herkes öldü demişti benimle ilgili. Hazırlığınızı yapın demişler. O zaman çok sıkıntılı günler geçirdim. 

Her tarafım yara bere içindeydi. Hala kontrollere gidiyorum. Bir böbreğim yok. Televizyonda Ceren Özdemir haberini görünce şok oldum. Bu adamı zaten açık cezaevinden kaçıp, cezaevine konulması bana çok saçma geliyor. İlla insanların canından mı olması gerekiyor. Açık cezaevinden çıkıp kapalıya gidiyor, sonra ne hakla açık cezaevine getiriliyor. Fotoğrafını görünce siması yabancı gelmiyordu. İsmi açıklanınca o olduğunu anladık. Ben anlatamıyorum yaşadıklarımı. Yaşanmadan bilinmeyecek durumlar. 

Bu olayların tekrarlanmaması için devletin ceza sistemine bir düzenleme getirmesi lazım. Adam cinayete teşebbüsten yatmış. Zaten bana saçma gelen şey, kaçması. Açık cezaevi cezaevi gibi değil. Elini kolunu sallayarak da çıkabiliyor.