Cep Telefonu Alıp Borcunu Ödemeyenlere Kötü Haber! Telefon Kapanacak...

Telefonlar için kullanılan İMEİ sistemi otomobil ve beyaz eşyalar için de kullanıma alınıyor. Yeni sistemle birlikte kampanya ile GSM operatörlerinden cep telefonu alan ve satın aldığı telefonun borcunu ödemeyen kullanıcıların cihazları kara listeye alınarak kullanılamaz hale getirilecek.

Cep Telefonu Alıp Borcunu Ödemeyenlere Kötü Haber! Telefon Kapanacak...

BTK tarafından yeni düzenlemeye gidileceği bildirildi. Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Alınmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişiklikle beraber cep telefonlarına uygulanan İMEİ kayıt sistemi diğer alanları da kapsayacak şekilde genşiletiliyor. Buna göre , yurt dılşından getirilen e-call sistemli kartlara sahip araçların İMEİ numarasıyla e-Devlet sistemi üzerinden kaydı mecbur olacak.

Böylece yurtdışından kaçak otomobil getirilmesinin de önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca ses haberleşmesi olmayan fakat e-Sim üzerinden haberleşme sağlayabilen tüm ev eşyalarında imei kaydı zorunlu olacak. Diğer yandan GSM operatörlerinden taahhütlü kampanya ile alınan cihazlarda da düzenlemeye gidiliyor.

GSM operatörlerinden taahhütlü cihaz alan fakat bunun borcunu ödemeyen kullanıcıların cep telefonları kara listeye alınarak haberleşme açısından kullanılamaz hale getirilecek.