Çarşı ve Mahalle Bekçileriyle İlgili Yeni Düzenleme!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle 16 Nisan'da çalışmalarına ara vermişti.

Çarşı ve Mahalle Bekçileriyle İlgili Yeni Düzenleme!

48 gün sonra yeniden başlayan meclis çalışmalarında mahalle bekçilerini yakından ilgilendiren düzenlemeler de ele alınacak. TBMM Genel Kurulu girişinde milletvekillerine eldiven ve maske dağıtılırken, çarşı ve mahalle bekçilerinin uzun süredir beklediği kanun teklifi de ele alındı. TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bilgiç başkanlığında toplandı. Genel kurula katılan milletvekillerine maske ve eldiven dağıtıldığı görülürken, CHP'li milletvekilleri üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk imzası bulunan kırmızı maske kullandı. TBMM'de ele alınan bekçi düzenlemesiyle birlikte, bekçilerin görev ve yetkilerinde düzenlemeye gidilecek. Teklife göre, bekçiler kimlik sorabilecek, üst ve araç araması da yapabilecekler.  Düzenlemenin kısa sürede meclisten geçmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Yeni bekçi alımlarıyla ilgili de önümüzdeki günlerde gelişmeler yaşanması bekleniyor. Bekçi alımlarına dair tüm gelişmeleri takip etmek, sadece iş haberlerine göz atmak için TIKLA