Çankırı Valisi: Virüs Hiç Görmediğimiz Kadar Hızla Yayılıyor

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, koronavirüsün hiç görülmediği kadar hızla yayıldığını, bu duruma bir an önce dur demek için tedbirlere mutlak uyumun büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Çankırı Valisi: Virüs Hiç Görmediğimiz Kadar Hızla Yayılıyor

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip koronavirüs vakalarının artışına işaret ederek, vatandaşlara tedbir uyarılarında bulundu. Vali Ayaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakan Koca'nın açıklamalarını hatırlatarak, son bir haftada vaka sayısında en fazla yaşanan iller arasında Çorum'un olduğunu söyledi. Daha önceki açıklmaalarında da kovid-19 vakalarındaki yükselişe dikkat çeken Çankırı Valisi, "Gerçekten virüs şu anda ilimizde hiç görmediğimiz kadar hızla yayılıyor. Buna bir an önce 'dur' dememiz lazım. Geçen hafta yoğun şekilde denetimlere devam ettik. Bu hafta aynı şekilde devam edeceğiz ama vatandaşlarımızdan daha az hareket, daha az temas, daha fazla tedbir istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının hareketliliği ciddi manada artırdığını söyleyen Çankırı Valisi,"Hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılması, hareketi ciddi manada artırdı. İlçelerimizde, köylerimizde vaka daha çok yayıldı. Ortada bir mutasyon virüs var, bulaş daha hızlı gerçekleşiyor. Aşılar yeni yeni etkin olmaya başladı. Özellikle büyüklerimiz, yaşlılarımızın kontrolsüz temasları ve bunun sonucunda hasta olanları görüyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama vatandaşlarımızdan da yine biraz daha sabır, daha fazla tedbir, daha az hareket istiyoruz." şeklinde konuştu.