Çanakkale ve Bilecik Şehirleri İçin Maske Kararı

2 şehirde daha maskesiz dolaşmak yasaklandı. Yasak sonrası il sayısı 52 'ye çıktı. Açıklamada Pazartesi gününden itibaren maske takmayana ceza kesileceğine yer verildi.

Çanakkale ve Bilecik Şehirleri İçin Maske Kararı

2 şehirde daha maske zorunlu oldu.

İl Hıfzısıhha Kurulları bugün toplandı ve yeni kararlar alındı. Alınan kararlara göre 3 şehrimizde daha maskesiz dolamak yasaklandı.

ÇANAKKALE 'DE YASAKLANDI

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "22 Haziran Pazartesi gününden itibaren, İl Hıfzıssıhha kararı ile maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanmasına. Tedbirlere ilişkin kararların, uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi." denildi. 

BİLECİK 'TE MASKE ZORUNLULUĞU

Bilecik Valiliğinin kararı ise şu şekilde:

"Bilecik ili ve tüm ilçelerinde kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında ve ilimizde sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takmasının zorunlu olmasına, Bilecik ili ve tüm ilçelerinde maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlarımızın, iş yerlerinin ikaz edilmesine, içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanmasına, 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince 900 lira idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir."

3 GÜN DETAYI

Vatandaşlara Pazartesi gününe kadar ceza kesilmeyecek sadece uyarı yapılacak. Pazartesi gününden itibaren maske takmayana 900 TL ceza kesilecek.