Bülent Arınç: Ali Babacan Lider Değil, Ahmet Davutoğlu Siyasi Figür

AK Parti ile son zamanlarda fikir ayrılığına düşen bazı eski AK Partili isimlerin yeni parti kuracağı iddiaları son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana sık sık gündeme geliyor.

Bülent Arınç: Ali Babacan Lider Değil, Ahmet Davutoğlu Siyasi Figür

Bülent Arınç, Yeni Parti Kuracakları Belirtilen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nu Yorumladı 

AK Parti'nin küskünlerinin yeni parti kuracağı iddiaları son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana sık sık gündeme geliyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti'nin sevilen isimlerinden Ali Babacan'ın birlikte parti kuracağı iddia edilmiş, daha sonra bu 3 isimin ayrı partiler kuracağı öne sürülmüştü. 

Abdullah Gül ile Ali Babacan'ın bir parti kuracağı, Ahmet Davutoğlu'nun ise başka bir parti kuracağı iddiaları ayyuka çıkmışken, TBMM Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı'nın Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine geçtiğimiz günlerde getirilen Bülent Arınç, yeni partiler iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi. 

Arınç, Babacan'ın lider olmadığını, Davutoğlu'nun ise siyasi figür haline geldiğini ve tecrübe bakımından daha güçlü konumda olduğunu vurguladı. Sözcü'de yer alan habere göre , Bülent Arınç , AK Partili eski milletvekilleriyle siyasi gelişmelere ilişkin görüş alışverişlerinde bulundu. Burada Ali Babacan için "Çalışkan, dürüst, kamuoyunda da sevilen bir arkadaşımız. Ama lider değil. Bir partide ikinci, üçüncü görevi üstlenecek biri olabilir" dediği öğrenilirken, Davutoğlu için ise, "Davutoğlu 2003'ten itibaren Başdanışman, Dışişleri Bakanı, Genel Başkan ve Başbakanlık görevleri üstlendi. Kendini yetiştirmiş, donanımlı, çalışkan bir kişi. Girdiği seçimde de yüzde 49 oy aldı. Tecrübesi daha fazla, güçlü bir siyasi figür." yorumunda bulundu.

KAYNAK: SÖZCÜ