Bugün - Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? İşte Sokak Kısıtlaması Olan ve Olmayan İller ve Liste 6-7 Mart 2021

Normalleşme sonrası ilk hafta sonu geldi. İllere göre kademeli normalleşme için farklı kararlar alındı. Bu kararlara göre tüm illerde bu akşam 21.00'dan sabah saat 5.00'a kadar sokağa çıkma yasağı olacak. Cumartesi sabah bitecek kısıtlama, sadece bazı illerde pazar gününün tamamında olacak. Detaylı anlatım yazımızda.

Bugün - Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? İşte Sokak Kısıtlaması Olan ve Olmayan İller ve Liste 6-7 Mart 2021

Bugün hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak , hangilerinde olmayacak?

Türkiye, 2 Mart 2021 tarihinde kademeli normalleşme dönemine geçti. Yerinde karar dönemi ile artık her şehirde farklı kararlar geçerli olacak. Sokağa çıkma yasağı, okullar, sınavlar ve diğer kısıtlamalar düşük ve orta ile yüksek riskli illerde farklı şekilde kaldırılacak.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içi 21.00 ile 05.00 arası sokağa çıkma yasağının devam edeceğini söyledi.

HAFTA SONU AKŞAM SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hafta sonu tüm Türkiye'de 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı olacak. 

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI: HANGİ İLLERDE KALKTI?

Aşağıdaki illerde bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı sadece 21.00 ile 05.00 arasında olacak gündüzleri sokağa çıkma yasağı olmayacak.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)
 
Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ YERLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı olacak. Bu illerde yaşayanlar Cumartesi gündüz sokağa çıkabilecek. Ancak yüksek ve çok yüksek riskli illerde Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de sokağa çıkma yasağı olacak.

CUMARTESİ GÜNDÜZ YASAK YOK

Aşağıdaki illerde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)
 
Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA