Bu Hafta Sonu Yasak Var mı? 13-14 Haziran Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak mı?

Hafta sonunun yaklaşması ile birlikte vatandaşlar , bu Cumartesi ve Pazar günlerinde sokağa çıkma yasağının olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki 13-14 Haziran'da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte cevabı.

Bu Hafta Sonu Yasak Var mı? 13-14 Haziran Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak mı?

13-14 Haziran 2020 hafta sonu yasağı var mı?

10 Mart günü Türkiye 'de ilk korona vakası görüldü. İlk korona vakası sonrası tedbirler alınmaya başladı ve birçok kısıtlama getirildi. Getirilen kısıtlamaların en önemlisi ise sokağa çıkma yasağı olmuştu. İlk olarak 31 şehirde sokağa çıkma yasağı hafta sonları uygulanmaya başlamıştı. Hafta sonu uygulanan yasak Ramazan Bayramı 'nda 81 şehirde uygulanmış ve hafta sonu yasakları geçtiğimiz haftaya kadar sürmüştü.

GEÇEN HAFTA OLMADI

Geçtiğimiz hafta Sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. İçişleri Bakanlığı 'nın yayımladığı genelgede sokağa çıkma yasağı olacağı bildirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan , yaptıkları yeni değerlendirme sonucu sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını söylemişti. 

13-14 HAZİRAN 'DA OLACAK MI?

En çok merak edilen konu ise 13 Haziran Cumartesi ile 14 Haziran Pazar günlerinde sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı meselesi oldu. 

Geçtiğimiz gün düzenlenen Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapmış ve sokağa çıkma kısıtlamasından bahsetmemişti. Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının olmaması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA