Bu Hafta Sonu 20 21 Şubat Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Yasaklar Ne Zaman Kalkacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 20-21 Şubat 2021 tarihlerinde Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kısıtlama ne zaman kalkacak? İşte cevaplar.

Bu Hafta Sonu 20 21 Şubat Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Yasaklar Ne Zaman Kalkacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Yasaklar ne zaman kalkacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasakları ülke genelinde devam ediyor. Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasında sona geliniyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, kısıtlamaların Mart ayı başındna itibaren kaldırılmaya başlanacağını söyledi. 

Erdoğan açıklamasında, "Mart aşılamada çok büyük mesafe kat edeceğimiz bir ay olacaktır. İllerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz." dedi.

İLK OLARAK SOKAK KISITLAMASI

Kısıtlamalarda ilk olarak hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaların kaldırılacağı bildirildi. 

BU HAFTA SONU YASAK VAR MI?

Bu hafta sonu (20-21 Şubat 2021) sokağa çıkma kısıtlaması ülke genelinde geçerli olacak. 19 Şubat 2021 günü saat 21.00'da  başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması 22 Şubat 2021 Pazartesi günü sabah saat 05.00'te sona erecek.

HAFTA SONU YASAKLARI NE ZAMAN KALKACAK?

Hafta sonu sokağa çıkma yasakları Mart ayının başından sonra kademeli olarak kaldırılacak. Kısıtlamalar illerde kaldırılacak.