Bu 43 İşte Çalışanlara Yıpranma Payı

Milyonlarca çalışanın en büyük hayallerinden biri , bir an önce emekli olmak. Bu vatandaşları ilgilendiren son dakika haberi geldi. Buna göre 43 mesleğe daha erken emeklilik müjdesi geldi. İşte yıpranma payı miktarı.

Bu 43 İşte Çalışanlara Yıpranma Payı

Bu 43 meslekte çalışanlara erken emeklilik geldi.

Hürriyet 'ten Noyan Doğan bugün kaleme aldığı yazısında yıpranma payına değindi. Doğan yazısında 43 mesleğe daha erken emeklilik geldiğini söyledi. Bu 43 meslekte çalışan vatandşların , her yıl çalıştıkları 12 aya , yıpranma payı olarak belirlenen rakamlar eklenecek ve bu meslektekiler daha erken emekli olabilecek.

BAZI ŞARTLAR VAR

Bir kişinin yıpranma hakkından faydalanması için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan ilki 5 yıl şartıdır. Bir vatandaş, riskli işte ne kadar çalışırsa çalışsın alacağı fiili hizmet zammı 5 yıllık süreyi geçmez. TSK 'da , EGM' de ve MİT bünyesinde çalışanlar için bu süre 8 yıl olarak açıklandı. 

Yıpranma payından faydalanabilmek için madenlerde çalışanların 1800 , diğer riskli işlerde çalışanların ise en az 3 bin 600 günlük fiili hizmet süresi zammı kapsamında çalışmış olması şartı var. 

İŞTE ERKEN EMEKLİLİK HAKKI TANINAN 43 YENİ MESLEK VE YIPRANMA PAYI MİKTARLARI

Peki sizce bu mesleklere eklenecek hangi meslekler var? Yorum kısmı aşağıda >>