Borcu Olan Herkesi İlgilendiriyor: Savcılıktan Emsal Karar

Borcu olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı emsal bir karara imza attı.

Borcu Olan Herkesi İlgilendiriyor: Savcılıktan Emsal Karar

Son dakika : Borçluları ilgilendiren son dakika açıklaması.

İstanbul 'da yaşanan olayda borçlu olan bir kadın avukatın ağabeyini sık sık aradığını ve borç için mesaj attığını , rahatsız ettiğini söyleyerek üç avukat hakkında "Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma" suçlaması ile şikayetçi oldu. 

Avukatların borçlu kadının kardeşlerini sık sık aradığı , borcu ödemesi için uyarıda bulunduğu ve bu durumun sık sık tartışma konusu olduğu bildirildi. Bu rahatsızlıklar ve tartışmalar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına giden kadın şikayette bulundu.

İDDİANAME DÜZENLENDİ

Şikayet sonrası olay ile ilgili inceleme başlatıldı ve emsal bir karara imza atıldı.  Söz konusu olayla ilgili İstanbul'da Perihan A. ve ağabeyini borçları olduğu gerekçesiyle sık sık arayan ve mesaj atarak rahatsız eden 3 avukat hakkında, "Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma" suçundan iddianame düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve hakimliğe sunulan iddianamede , İstanbul Barosu bünyesine kayıtlı olan Avukatlar Ali Haydar C. , Vural K ve Müge G 'nin alacakları olan müşteri Perihan A. 'yı sürekli aradıklarına yer verildi. 

Bunun yanı sıra borçla bir ilgisi olmayan müşteki abisini de sık sık telefonla aradığı , yanında çalışan sekretere arattırdıkları ve SMS göndererek rahatsız ettikleri bildirildi. 

CEZA İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede savcılık, şüpheli avukatların "Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma" suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Şüpheliler hakkındaki son soruşturmanın ise İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılmasına karar verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA