Bir Şehrimizde Daha Yılan Paniği! Uzmanlar Uyardı: Alanlarını Taciz Etmeyin, Zarar Vermeyin, Zarar Görmeyin...

Yeni tip koronavirüs pandemisinde sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde bir çok ilden art arda yılan yoğunluğuna yönelik haberler gelmişti.

Bir Şehrimizde Daha Yılan Paniği! Uzmanlar Uyardı: Alanlarını Taciz Etmeyin, Zarar Vermeyin, Zarar Görmeyin...

ZARAR VERMEYİN, ONLAR YARDIM ÇAĞIRAMAZ...

Trabzon'da da sahil bölgeleri ve farklı noktalarda yılanlar görülmeye başlandı. Uzmanlar , yılanların fare avlamak için ilgili noktalarda görülmeye başlandığını, insan yoğunluğunun azalmasından sonra bu hayvanların görülmesinin çok doğal olduğunu, yılanların doğrudan saldırı niyetinde olmadığını uzak durulması ve kendilerine zarar verilmemesi halinde insanları ısırmayacağını belirtiyor. Hayvanların görüldüğü noktada öldürülmesinin yanlış olduğunu belirten uzmanlar, 'Yılanlar da korkar. Korku beraberinde saldırıyı getirir. İnsanlara olan ısırma eğilimi saldırganlıktan değil daha çok savunma kaynaklı. Siz yılanın alanına girer, kuyruğuna dokunur, basarsanız o da polis imdatı arayamayacağı için kendisini savunmaya çalışır" ifadelerini kullanıyor.

YILAN SAYISI YÜKSELMEDİ, YILANLAR DAHA ÇOK GÖRÜLÜR HALE GELDİ

Yılanların sayılarının normalden daha fazla olmadığını, sadece daha görünür hale geldiklerini belirten uzmanlar, koronavirüs sürecinde insanların fazla hareket etmediğini bu yüzden yılanların da daha önce gitmedikleri alanlara kadar gitmeye başladıklarını, yoğunluğun artmasının ardından yılanların da daha az görülür hale geleceğini belirtti.