Bir Karikatür Paylaştı: Hayatının Şokunu Yaşadı

Sosyal medya hesabı üzerinden bir karikatür paylaşan öğretmene , canlı ders işlediği sırasında büyük şok geldi. 5 polis öğretmenin evine baskın düzenledi.

Bir Karikatür Paylaştı: Hayatının Şokunu Yaşadı

Bir karikatür paylaştı hayatının şokunu yaşadı.

Bir öğretmen, yönettiği sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Erdil Yaşaroğlu'na ait bir karikatürü paylaşan öğretmene canlı ders sırasında büyük şok geldi. Öğretmen Bekir Salih Korkmaz Twitter adresi üzerinden druma isyan etti ve "5 polis evime baskın yaptı, online dersteki çocuklarımın bilgisayarlarına el konuldu" dedi. Büyük tepki çeken olay sonrasında Yaşaroğlu'nun kendisine ulaştığını açıklayan Korkmaz "Şikayetinden vazgeçti, helalleştik" dedi.

BEN DE BASKIN YEDİM

Bu durum sonrası Erdil Yaşaroğlu'na ciddi tepkiler geldi. Tepkiler sonrası bir açıklama yapan Yaşaroğlu, yazılanların gerçek olmadığını söyleyerek, "Sevgili arkadaşlar, dün akşam güzel linç yedim. Çok haklısınız, ben de 2 karikatür için evine 5 polisle baskın yapılmış bir öğretmenin çocuklarının elinden bilgisayarlarının alındığını okusam çok üzülürdüm. Biz kimse için izinsiz karikatür yayınladı diye hukuki olarak ev arama, el koyma talebinde bulunmadık, asla da bulunmayız. Karikatürlerimizden galeri yapan koca haber siteleri bile dahil buna. Bir de bu flood sıfır takipçili, isimsiz, yeni açılmış, hiçbir gönderisi olmayan hesaptan yazılmış. Gerçek gibi mi geliyor size? Üstelik bu yeni hesabın ilk flood'u daha yayınlanır yayınlanmaz, ilk olarak davalı olduğumuz site sahipleri ve şirketler tarafından paylaşılıp yayıldı" dedi.a

ÖĞRETMEN'DEN YAŞAROĞLU'NA CEVAP

Bu açıklama sonrası evine baskın yiyen öğretmen, bir video paylaşarak, "Erdil Bey'in yeni açılmış bir hesap ve trol diyerek benim ve ailemin yaşamış olduğu travmayı hafife alması çok üzücü, sanatçı kimliğiyle bağdaştıramıyorum. Keşke Erdil Bey trol demek yerine, 'Neymiş bu arkadaşın derdi' diyerek bir mesaj atsaydı" ifadelerini kullandı.

"HELALLEŞTİK"

Korkmaz, dün akşam Erdil Yaşaroğlu ve avukatı Kadir Kurtuluş ile telefon üzerinden görüştüğünü söyleyerek, "Yaşanan durumdan derin üzüntü duyduklarını, kesinlikle böyle bir şeye sebebiyet vermek istemeyeceklerini, şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirttiler. Konuşup, helalleştik. Sadece ailece yaşadığımız travmayı anlatmak istedim. Twitter gerçekten işe yarıyormuş" dedi.

ERDİL YAŞAROĞLU'NDAN KARİKATÜR AÇIKLAMASI

Hürriyet'e konuşan Erdil Yaşaroğlu  yaşanan olay ve karikatür telif davaları ile ilgil, "Öğretmen olduğunu söyleyen kişiye ulaşmaya çalıştık, kendisiyle konuşup ne olduğunu anlamak için ama hesabı kapalı, mesaj atamıyorsun. Bizle de hiç iletişime geçmiyor. Sonuçta haklarımızı koruma sürecinde davalı olduğumuz siteler var. Bunların bazıları büyük kurumlara ait. İki haftada bir, bir flood çıkıyor ortaya ve davalı olduğumuz kişiler tarafından hızla internette yayılıyor. Geçen sağlık çalışanı olduğunu söyleyen birinin gönderimleri vardı mesela. Bize ulaştığını ve ilgilenmediğimizi söylemişti. Biz suç duyurusu yaptıklarımıza baktık, bize ulaşan tek bir sağlık sitesi var, sahibi de markasını TV ve radyo yayıncılığı için lisanslamış bir şirket. Öyle masum bir sağlıkçı değil. Şunu da söyleyeyim, biz suç duyurusunda bulunduk diye tutuklanan, nezarethaneye atılan, gözaltına alınan kimse yok. Telif davalarında böyle şeyler olmuyor. Bir kere daha söyleyeyim, sosyal medyadan karikatür paylaşanlara dava açtığımız doğru değil. Aksine bu paylaşımlar bizi mutlu ediyor." dedi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA