Bir İlimizde Daha Koronavirüs Vaka Sayısı Arttı! Valilikten Uyarı

Sivas Valisi Salih Ayhan, yeni tip koronavirüs pandemisinin yol açabileceği bulaş riskine yönelik uyarılarda bulunarak, tedbirlere uyulması çağrısında bulundu.

Bir İlimizde Daha Koronavirüs Vaka Sayısı Arttı! Valilikten Uyarı

Vaka sayılarının arttığını söyleyen Ayhan,  yaz aylarının gelmesiyle yoğun katılımlı programların görüldüğünü vurgulayan Vali Ayhan, "Kına gecesi, nişan, nikah, düğün, sünnet, asker uğurlama, cenaze, mevlit, toplantı, toplu açılış, yürüyüş gibi bulaşma riskini artırıcı etkinliklerin kişi sayısı dikkate alınmadan, salgının yayılmasına uygun ortamlar oluşturularak yapıldığı görülmektedir. Tedbirleri hiçe sayan bu görüntülere fırsat verilmemesi ve müsaade edilmemesi gerekmektedir.Maske, hijyen, sosyal mesafe kurallarının hayati önem taşıdığını unutmayalım. Hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için lütfen kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım. Bu tedbirin alınmaması cezalarla karşılaşmaya veya telafi edilemeyecek sonuçları ortaya çıkarabilir." ifadelerini kullandı

İlerleyen günlerde köyler ve ilçelerde pozitif vakaların artabileceğini de hatırlatan Sivas Valisi, "Toplum sağlığını korumak idarecilerimizin, muhtarlarımızın ve hepimizin vatandaşlık görevidir. Sağlığımızı tehdit eden, tedbirleri yok sayan ve keyfi davranışlar sergileyen durumlara fırsat tanıyan, pozitif vakalara sebebiyet veren ve riskli durumları güvenlik güçlerimize haber vermeyen idarecilerimiz ve muhtarlarımız hakkında yasal işlem yapılacaktır." dedi.