Bir İlimizde Daha Alarm! İkinci Dalga Kapıya Dayandı!

Van'da yeni tip koronavirüs tedbirlerine uyulmayarak gizli taziyelerde toplanılması ve dışarıdan gelen vatandaşların karantina kurallarını ihlal etmesi nedeniyle kısa sürede vaka sayısının 600'e dayandığı bildirildi.

Bir İlimizde Daha Alarm! İkinci Dalga Kapıya Dayandı!

İl genelindeki vaka sayısının günden güne endişe verici seviyede artış gösterdiği görülürken; Sosyal mesafe , maske , hijyen kurallarına uyulmaması halinde Van'ın çok büyük ikinci dalga tehditi ile karşı karşıya kalacağını belirtiyor. Türkiye genelindeki koronavirüs vaka sayılarında 1 Haziran'dan bu yana görülen artış ivmesi endişe verici seviyelere geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tüm uyarılarına rağmen Maske takılmaması, sosyal mesafe kurallarının ve hijyen kurallarının ihmal edilmesi nedeniyle artan vaka sayıları kısa süre sonra kısıtlamaların tekrar gündeme gelebileceği yorumlarını da beraberinde getiriyor.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu İl sayısına hergün yenileri eklenirken, önümüzdeki süreçte ilgili şehirlerde vaka sayılarında düşüş görülmemesi halinde daha sıkı tedbirlerin hayata geçirilebileceği kaydediliyor.