Bir Firmada Daha Başörtüsü Skandalı

Başörtülü kadınlara yönelik iş skandalları son bulmuyor. Bir takipçimiz, kurumsal bir firma ile iş görüşmesi yaptığını , ancak başörtülü olduğu için iş görüşmesine bile çağrılmadığını söyledi.

Bir Firmada Daha Başörtüsü Skandalı

Bir türban krizi daha.

Başörtülülere yönelik geçtiğimiz gün büyük bir firmanın skandalı ortaya çıktı. Skandalın ardından reklamlarla bu olay unutulmaya çalışıldı. Ancak başörtülülere iş kapısının kapanması meselesi bitmiyor.

TAKİPÇİMİZ GÖNDERDİ

Bir takipçimiz, iş başvurusunda bulunduğunu , ancak başörtülü olduğu için işe alınmadığını bize iletti. Biz de takipçimizin sesini duyurmak , mağduriyeti dile getirmek ve sorunun çözümüne katkı sağlamak için bu haberimizi kaleme aldık.

İnternet üzerinden iş ilanı bulduğunu söyleyen takipçimiz,  WhatsApp mesajını bize gönderdi. Mesajda takipçimiz iş için görüşme saatini söyledi. Daha sonra iş başvurularını kabul eden kişi, onun başörtülü olup olmadığını sordu.

Başörtülü cevabını aldıktan sonra ise iş görüşmesi yapan kişi, kurumsal bir firma olduklarını ve bu nedenle başörtülü personel alımı yapılmadığını söyledi. 

Kamubulteni.com özel haberidir.