Binlerce Ücretli Öğretmenin Maaşları Ne Olacak? Bakan Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaş durumlarına ilişkin açıklama yaptı. An itibariyle mevcut mevzuatın geçerli olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı, ülkenin geçtiği olağanüstü durum nedeniyle buna yönelik bir düzenlemeye gidilebileceğini söyledi.

Binlerce Ücretli Öğretmenin Maaşları Ne Olacak? Bakan Açıkladı

Bakan Selçuk, ders başı ücret alan ücretli öğretmenlerin durumuna ilişkin soruya yanıt verdi. Bakan Selçuk, ücretli öğretmenlerin mevzuatında herhangi bir değişiklik yapılmadığını fakat bununla ilgili düzenlemeye gidilebileceğini vurgulayarak,"Ücretli Öğretmenlerin maaş durumlarıyla ilgili mevcut mevzuat, ücretli öğretmenlik girilen ders karşılığı verilen durumdur. Şu anki mevzuat durumunda bunu yapmamız mümkün gözükmüyor. Ülke olağanüstü durumdan geçiyor, istisnai durum söz konusu, bununla ilgili çalışmalar görüşmeler var. Şu an mevzuat geçerli. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz." dedi.

Bakan Selçuk, uzaktan eğitim süresinin de uzayabileceğini belirterek bu konuda bilim kurulunun tavsiyelerinin dinleneceğini söylerken, Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitimin başlayacağını söyledi.

ANNE-BABALARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

EBA için 2 ayrı video hazırlandığını EBA'ya nasıl girileceği, şifre alınacağı, ve derslerin takip edileceğinin de ilgili videolardan öğrenilebileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı, anne babaların bu konularda yetkili ve çocuklara daha çok destek olma görevi olduğunu hatırlattı. Öğrencilerin sınavlarda yüz yüze aldıkları eğitimlerden sorumlu olacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, okullarda eğitime verilen aranın uzayabileceğini fakat bu aranın tatil olmadığını eğitimin internet ve TRT aracılığıyla devam edeceğini de vurguladı.

DERS YAYINLARIYLA İLGİLİ DETAYLAR ANLATILACAK

Televizyon yayınlarının nasıl olacağına yönelik bilgilendirmelerin, tüm haber kanalları ve TV'lerden anlatılacağı söyleyen Milli Eğitim Bakanı, özel okullardaki öğrencilere de 23 Mart günü akademik destek yazılımının açılacağını vurguladı.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİ UZAYACAK MI?

Ders yayınlarının okul ortamındaki gibi olması, ders izlenirken bu yaklaşımın öne çıkarılması gerektiğini söyleyen Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin uzatılıp uzatılmayacağına yönelik soruya, "Her türlü senaryoya yönelik hazırlıklarımız var" şeklinde konuştu.