Berberler ve Kuaförler Ne Zaman Açılacak? Yasak Ne Zaman Kalkacak?

Koronavirüs salgınının Türkiye 'de başlaması sonrası kapatılan berber ile kuaförlerin ne zaman açılacağı merka konusu. Peki berberler ne zaman açılacak? Kuaförler ne zaman açılacak? Yasaklar ne zaman bitecek? İşte detaylar.

Berberler ve Kuaförler Ne Zaman Açılacak? Yasak Ne Zaman Kalkacak?

Berberler ne zaman açılacak?

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında berberler ve kuaförler kapatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Mart 2020 günü yayımlanan genelgede berber ve kuaförlerin kapatılması kararının alındığı bildirildi. 

Bu karar sonrası ülkenin birçok yerinde depolarda, açık alanlarda , evlerde tarlalarda berberler kaçak traş yapmaya başladı. Polislerin baskınları sonrası bu kişilere cezalar kesildi. 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYIMLANAN GENELGE

Bakanlık tarafından  21 Mart 2020 tarihli genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacak.

KAPALI OLAN DİĞER YER LER

16 Mart 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesi ile aşağıdaki işletmeler de kapatılmıştı:

Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri"

YASAK NE ZAMAN BİTECEK?

Berber ve kuaförlerin ne zaman açılacağı ise merak konusu oldu. Ancak bu konuda kesin bir bilgi yok. Virüs salgınının durdurulmasına kadar berber ile kuaförlerin kapalı kalması bekleniyor. 

YASAK KALKTIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA