Berber ve Kuaförlerde Yeni Kısıtlamalar: Bundan Sonra...

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni corona önlemleri alınacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada konuşma , fön makinesi ve telefon kısıtlamasına yer verildi.

Berber ve Kuaförlerde Yeni Kısıtlamalar: Bundan Sonra...

Berber ve kuaförlerde yeni önlemler.

Sağlık Bakanlığı tarafından bugün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada berber, kuaför ve güzellik salonlarında artık konuşmanın en aza indirileceğine yer verildi.  Korona salgınının önüne geçmek, salgının yayılımını en aza indirmek için alınan yeni tedbirlerin detayları şu şekilde:

MESAFE NE KADAR?

Kuaför, berber ve güzellik salonlarında müşteri ile çalışanlar arasında yakın temas olabilir.  Buralarda çalışma koşulları nedeniyle 1 metreden yakın, 15 dakikadan uzun söz konusu olabilir.

Her işyerinde el yıkama, maske kullanımı ve iş yerinde uyulması gereken kuralların yer aldığı bir uyarı levhası asılacak. 

Tokalaşma ya da herhangi bir temas olmayacak. Randevular telefonla alınacak ve salonlarda bekleme , sıra bekleme olmayacak. 

KONUŞMA YOK

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, müşteri ve çalışan dışında kimse bulunmayacak, misafir alınmayacak. Damlacık yoluyla bulaşmayı artırdığı için iş yerinde müşteriler ve çalışanlar mümkünse konuşmayacak, yüksek sesle konuşmaktan kaçınacak.

FÖN MAKİNESİ

Bir diğer önlem ise fön makineleri ile ilgili. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında mümkün olduğunca fön makinesi az kullanılacak ya da hiç kullanılmayacak.

Çalışanların eldiven kullanılması önerilmiyor. Cep telefonları ayrı yerlerde tutulacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA