Berber, Kuaför, Kahvehaneler, İnternet Kafeler, Düğün ve Nikah Salonları için Bir İlde Daha Yeni Karar

Yeni tip koronavirüs haritasında, 'yüksek riskli' grup içerisinde yer alan İzmir'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca yeni kararlar alındı.

Berber, Kuaför, Kahvehaneler, İnternet Kafeler, Düğün ve Nikah Salonları için Bir İlde Daha Yeni Karar

Berber, Kuaför, Kahvehaneler, İnternet Kafeler, Düğün ve Nikah Salonları için Bir İlde Daha Yeni Karar

Yeni tip koronavirüs haritasında, 'yüksek riskli' grup içerisinde yer alan İzmir'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca yeni kararlar alındı. İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, alınan kararlar gereği şehirlerarası toplum taşıma araçlarıyla yapılacak seyahatlerde bilet satışı esnasında, yolcu alımı esnasında, şehir içi toplu ulaşım araçlarına biniş sırasında, yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere taşıt belgesi olan taşıtlarda, tüm kamu kuruluşlarında, mahalle ve semt pazarlarında, tüm kamu ve özel bankalar ile alışveriş merkezlerinde, yeme içme yerlerine girişlerde HES kodu zorunlu hale getirildi. Valilik açıklamasında ayrıca bazı işletmelere de girişlerde HES kodunun zorunlu tutulduğu, kurallara uymayanlar hakkında işlem yapılacağı belirtildi. İzmir Valiliği'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

İlimiz genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, dernek lokali, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, masaj salonu, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri girişlerinde de HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilmesine, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi, özel okul ve kurumlara girişlerde, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında sağlanan entegrasyon ile oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ve ayrıca anlık olarak SMS yolu ile risk durumu takibi yapılan kişiler ve ziyaretçiler için HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilmesine karar verildi.

KAMUBULTENİ.COM - İZMİR