Beklenen Yağışlar Geldi Üst Üste Uyarılar

Uzun zamandır yetkililerin uyardığı kar yağışı başladı. Dün İstanbul’un yüksek kesimlerinde başlayan yağışlar bu sabah 6.30’da şehir merkezinde başladı.

Beklenen Yağışlar Geldi Üst Üste Uyarılar

Günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışı yurdu etkisi altına almaya başladı. Yetkilliler üst üste uyarılar yayınladı. Birçok şehirde okullar tatil edildi. AFAD uyardı.

Okullar Tatil

Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu ve Düzce'de de okullar iki gün tatil edildi. Bilecik'te bugün taşımalı eğitime, yarın ise il genelindeki tüm okullarda eğitim ara verileceği duyuruldu. Birçok şehirde ise ilçelerde okullar tatil edildi.

AFAD 38 Şehri Uyardı

AFAD’dan yapılan açıklamada; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmede; 09.03.2021 itibari ile Antalya’nın doğusunda ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli yağış, İstanbul, Isparta ve Konya’da yoğun kar yağışı, orta ve Doğu Karadeniz’de yoğun kar yağışı, Güneydoğu Anadolu’da ve Doğu Anadolu’da kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirilerek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirilmiştir.

Yaşanabilecek meteorolojik risk nedeniyle; Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Adıyaman, Isparta, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Van, Şırnak, Edirne, Bilecik ve Hakkâri olmak üzere toplam 38 il yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunda uyarılmıştır.

İstanbul’a Tır ve Kamyon Girişleri Yasaklandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 04.00 itibariyle İstanbul’a Anadolu ve Trakya tarafından giriş yapacak tır ve kamyonların geçişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Yasak ikinci bir duyuruya kadar devam edecek.

Ayrıca birçok şehirde de şehirler arası yollar geçici olarak kapatıldı.

468 Uçak Seferi İptal Edildi

10 ve 11 Martta İstanbul ve Sabiha Gökçen havaalanlarında toplamda 468 seferin iptal edildiği duyuruldu.

İstanbul Boğazı Trafiğe Kapatıldı

İstanbul Boğazı saat 07.20 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı. Boğazda görüş mesafesi yarım milin altına düştü.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /