Bedelli Askerlikte İşsizlik ve Yüksek Borç Tehlikesi

Bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanacak vatandaşlar , düzenleme yapılmazsa hem çok yüksek ücret ödeyecek hem de işsiz kalacak.

Bedelli Askerlikte İşsizlik ve Yüksek Borç Tehlikesi

Yeni askerlikte bedelli sorunu.

Yeni sakerlik sistemine geçilmesi ile birlikte bedelli askerlik uygulaması sürekli hale geldi. İsteyen vatandaşlar kuraya katılacak ve kuradan çıkanlar 32 bin TL verip 1 ay askerlik yapacak.

33 BİN KREDİ ÇEKİP 50 BİN GERİ ÖDEYECEKLER

Bedelli askerlik için banka kredisi çeken vatandaşlar , bu krediyi 50 bin TL olarak geri ödeyecek. Bedelli yapacak vatandaşlar , bu ücretin indirilmesini istiyor. Konu ile ilgili TBMM 'de konuşan Haşim Teoman Sancar, "Zaten 20 bin kişilik bir talepten 145 bin kişilik kontenjanın boş olmasından bunu anlamış olmanız lazım. Allah rızası için askerliğin, bedellinin ücretini acilen düşürün." dedi.

Sancar," Denizli’de kardeşimiz beni durdurdu" dedi ve onun kendisine şu sözleri söylediğini aktardı:

“Kredi çektim sayın vekilim, kredi; 50  bin lira olarak ödüyorum ben askerliği, nasıl bu askerlikte adalet var? Nasıl eşitlik var? Peygamber ocağı dediğiniz bu mudur?” diyor."

İŞLERİNDEN OLACAKLAR

Bedelli askerlik yapacak vatandaşlar 1 aylık temel eğitime alınacak. Isyerlerinden ücretsiz Izin Hakkı ve Kıdem tazminatı kanunda madde olarak eklenmemesi , askerliği bedelli yapacakları işsiz bırakacak gibi duruyor. 

Bedelli yapacaklar, bu düzenlemenin kanun maddesi olarak eklenmesini veya Uzaktan Eğitim verilmesini talep ediyor.

Siz de bu konudaki görüş ve taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA