Bedelli Askerlik Ücretlerine Zam Yapıldı! Yeni Ücret Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Ocak-Şubat ve Mart 2021 yedek subay, yedek astsubay, erbaş-erler ile 2021 yılı bedelli askerlik yerlerini ve dönemlerini geçtiğimiz cuma günü açıklarken, bedelli askerlik ücretlerini de yeniden hesapladı.

Bedelli Askerlik Ücretlerine Zam Yapıldı! Yeni Ücret Belli Oldu

Bedelli askerlik ücretlerine kur zammı yapılırken, 2021 yılının ilk yarısı için bedelli askerlik ücreti 37 bin liradan 39 bin 788 TL'ye yükseltildi. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 37 bin 70 TL olarak uygulanan bedelli askerlik 2021 yılının ilk yarısında 39 bin 788 TL olacak.

Geçtiğimiz yıl Ocak-Haziran döneminde ise bedelli askerlik ücreti 35 bin 54 TL olarak belirlenmişti. 1 yıl içerisinde bedelli askerliğe yapılan zam oranı ise yüzde 13.50 oldu. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının dövizle askerlik bedellerinin hesabında da düzenlemeye gidiliyor.

Askerlik başvurusu yapanların ödeyeceği miktar, Merkez Bankası tarafından senenin ilk mesai günü tespit erdilen döviz alış kuruna göre euro veya karşılığı kovertibl döviz olarak hesaplanıyor. AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM'ye sunulan askeri kanunlarda değişiklik yapan yasa teklifinde konuya ilişkin de bir düzenleme yapılacak. Buna göre, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının ödeyeceği dövizle askerlik bedeli, başvuruyu yaptıkları tarihteki döviz kuru esas alınarak yapılacak.