Bakan Pakdemirli Çiğ Süt Destek Fiyatlarını Açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulusal Süt Konseyi'nin 2021 Ocak-Nisan ayları için geçerli olacak çiğ süt tavsiye satış fiyatı ve çiğ süt desteğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli Çiğ Süt Destek Fiyatlarını Açıkladı

Bakan Pakdemirli, bakanlığın ilgili dönemleri kapsayacak şekilde 2.80 TL olarak satış fiyatı belirlenen çiğ süt desteğini 30 kuruş olarak uygulayacağını, çiğ süt tavsiye satış fiyatı ve çiğ süt desteği ile paritenin 1.30'un üzerinde kalmasının sağlanacağını belirtti. Bakan Pakdemirli, "Ulusal Süt Konseyi 2021 Ocak - Nisan ayları için geçerli çiğ süt tavsiye satış fiyatını 2.80 TL/Lt olarak açıklamıştır. Bakanlığımızca da aynı dönemde çiğ süt desteği 30 kuruş olarak uygulanacaktır. Böylece, açıklanan bu çiğ süt tavsiye satış fiyatı ve 30 kuruş çiğ süt desteği ile paritenin 1,30'un üzerinde kalmasını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Büyükbaş hayvan üreticilerini ilgilendiren açıklamalarda da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Et ve Süt Kurumu, üreticilerin mağduriyetini gidermek için 14.12.2020 Pazartesi günü itibariyle karkas alım fiyatlarını artırdı. Buna göre, ithal menşeli karkas alım fiyatı 33 KG/TL'den 35 KG/TL'ye; yerli menşeii karkas alım fiyatı 34 KG/TL'den 36 KG/TL'ye çıkarıldı" diye konuştu.