Bakan Kurum'dan LPG'li Araç Sahiplerini Sevindiren Açıklama

Son dakika haberi: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , yaptığı son dakika açıklamasında LPG 'li araç sahiplerini sevindiren bilgiyi paylaştı.

Bakan Kurum'dan LPG'li Araç Sahiplerini Sevindiren Açıklama

Bakan Kurum 'dan önemli açıklama.

Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken LPG 'li araç sahiplerini ilgilendiren önemli ifadeler kullandı. 

Bakan Kurum 'un açıklamaları şu şekilde;

-LPG’li araçların AVM, otellere, kapalı otoparklara girmesine ilişkin süreci değerlendiriyoruz. TSE’nin kurallarına uyulması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’mızın da yangın yönetmeliğine ilişkin düzenlemeler yapması gerekiyor. Bizim tarafımızda da yangın yönetmeliğinde değişiklik yapmamız gerekiyor. Tedbirlerin alınmasıyla birlikte LPG’li araçların AVM’lere girmesi çalışmasını yapıyoruz. Yönetmelik değişikliğiyle hallediliyor. Nisan ayında düzenlemeleri yaparız.

-Bir ülkede arz-talep dengesi vardır. Her yerde vardır. Talebe göre arz etmeniz lazım. Bu ülkenin yıllık 1 ton et ihtiyacınız varsa ona göre üretmeniz gerekiyor. Arz ve talebi ona göre düzenli tutmamız gerekiyor. Ona göre yatırımları yapmamız gerekiyor. Mekansal stratejik plan o açıdan önemli. Ergene ve Çoruh nehrini kurtarmış olacağız. Arz ve talep dengesi inşaat sektörünü yakından ilgilendiriyor. Tüm Türkiye’de yıllık 1.2 milyon konut el değiştiriyor. Yarısı sıfır, yarısı ikinci el konutlar.

-651 bin yapının inşası devam ediyor. İstatistikleri yayınlayacağız, vatandaş da ona göre hareket edecek. Sektörümüz adına önemli bir veri olacak.

RİSKLİ YAPILAR

-Türkiye’de tespitlerimize göre 2023 yılına kadar dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon riskli yapı var. Yaklaşık 1.5 milyon adedi de daha fazla riskli. Her yıl 300 bin konut yaparak önümüzdeki 5 yıl içinde dönüştüreceğiz. 75 bin bina acilen dönüşüme girmesi gerekiyor. Genelge yayımladık ve deprem dönüşümüne ilişkin plan hazırladık.

-Sultanahmet’te, Süleymaniye Cami etrafında başlayan dönüşümümüz var. Fatih’te surların etrafında dönüşüm projesi var, destek olacağız. Kaçak, metruk yapıların dönüştürülmesi konusunda destek vereceğiz. Tarihimizin, atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak dönüşümleri gerçekleştiriyoruz.

-31 Mart seçimlerini gönül belediyeciliği olarak ilan etti Sayın Cumhurbaşkanımız. Gönüllere dokunmanın yolu da vatandaşa gitmekten geliyor. Vatandaşa gidecek idarelerimiz de belediyelerdir. Belediyelerin 7/24 çalışması da önemli. Belediyelerimize genelge gönderdik, belediyelerimiz 7/24 esasına göre çalışacaklar. Vatandaşlar için personele bulunduracaklar.

EMLAK BANKASI 21 MART GÜNÜ AÇILIYOR

-Emlak Bankası şu anki adıyla Emlak Katılım Bankası oldu. 21 Mart itibariyle işlemlerine başlıyoruz. Bu çok önemli bir süreçti. 93 yıllık bir geçmişi var bu bankanın. 1926 yılında kurulmuş. Ankara’da Elvankent, Eryaman mahallelerinde birçok uygulama yapmış. İstanbul’da Ataşehir, Bahçeşehir’de güzel uygulamalar yapmış. Kentsel dönüşüm projelerine tüm genel müdürlüklerimiz birbirleri arasında doğrudan çalışabiliyorlar. Bu sayede kentsel dönüşüm projelerine hem finans desteği verecek hem de yapılmasına katkı sağlayacak.

12 ÜLKEYE TAPU KADASTRO MERKEZİ

-12 ülkede Tapu Kadastro merkezleri olacak. Büyükelçilik bünyesinde tapu işlemlerinizi yapabileceksiniz. İlk olarak Almanya’da açtık. Sırasıyla şubeleri açmayı hedefliyoruz. Yurt dışındaki iş kapasitemizi artıracağız.

-Çipli beton konusu önemli. Betonun ne zaman dökülmüş, nereye dönülmüş, beton kalitesi ne dijital ortamda görüyoruz. Bundan 20 yıl sonra Yeşilyurt Apartmanı gibi bir olayda o inşaattaki beton kalitesini görebilme imkanına erişeceğiz. Beton sınıfında kalitesizlik varsa dijital ortamda denetlemeyi yapmış olacağız. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle uygulamaya başladık. 561 bin çipli beton alımı ve denetimi yapıldı. Müteahhitlerimizi sınıflandırdık. İşin ehli olan insanları ehil olduğu işlere yönlendirmek. 500 konut yapmış müteahhitler bundan sonra 500 konut üretebilecek. Ama 500 konut hiç üretmemişse ona sen 500 konut yapma diyoruz. Mali kriterler getirdik.

-QR kodlu 200 bin tapu işlemi yapıldı. Türkiye dijitalleşiyor. Çipli betonla, QR kodlu tapularla dijitalleşiyor. Vatandaşımız nerede aldığı, ada, parseli, metrekaresini QR kodlu tapu ile görebiliyor. Tapular değerinden devredilecek. Değer esaslı tapu devrinin yapılması sağlanacak. Üç boyutlu tapulara geçeceğiz. Tapularımız metreküp olacak.

-Sıfır atık projesi bir kadın hareketidir. Sayın Emine Erdoğan himayelerinde başlatıldı. Bu uygulama çerçevesinde çöplerimizi kaynağında yarıştıracağız, ayrıştırılanları bertaraf tesislerine göndereceğiz. Organik atıklarımız da kompost tesislerinde kompost haline getirip millet bahçelerin bitkilerin yetiştirilmesinde kullanacağız. Plastik poşetler doğaya 800 yılda karışıyor. Poşet tüketiminde yüzde 80’e varan azalmayı sağlamış durumdayız.

-2021 yılında depozito uygulamasına geçeceğiz. Metal, cam, pet şişelerimizi atıp, ordan para vereceğiz, kontör yükleyeceğiz, otobüs bileti vereceğiz, çikolata vereceğiz.

-81 ile millet bahçesi hedefimiz var. Bugüne kadar 32 ilimizi projelendirdik. Bir kısmının açılışını yaptık, bir kısmının inşası başladı, bir kısmının projelendirilmesi yapıldı.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA