Bakan Koca Açıkladı! Bayram Sonrası için Güzel Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı. Tam kapanma sürecinin ardından nasıl bir yol haritası izleneceğine yönelik soruya yanıt veren Koca, tam açılmanın yerine süreci baltalamayacak şekilde kontrollü bir geçişin daha anlamlı olacağını söyledi.

Bakan Koca Açıkladı! Bayram Sonrası için Güzel Haber

30 Haziran koronavirüs tablosunda vaka sayısının düşmesine ilişkin soruya da yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, önümüzdeki dönemin tedbirlere uyumla birlikte yoğun aşılamayla, daha dengeli, salgının etkisinin daha az görülecek bir dönem olduğuna inandığını söyledi. Sağlık Bakanı, "Önümüzdeki dönemin tedbirlere uyumla birlikte ve yoğun aşılamayla daha kontrollü, daha dengeli, salgının etkisinin daha azaldığı bir döneme geçeceğimize inanıyorum. Yaz dönemi bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Vaka sayılarının bayram sonrası belli bir düzeye doğru iniş göstermesi ve bunun devamında kontrollü bir geçiş dönemiyle sürdürülmesi ve Haziran sonunda 40 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılamasını sağlamakta kararlıyız. Devamında 18 yaş üstünü aşılamayı sağlayabilirsek, yaz döneminin daha kontrollü geçeceğine inanıyorum. Hem tedbirler hem yaygın aşılama birlikte olacak." ifadelerini kullandı.

Bodrum'a tam kapanma öncesinde adeta korona göçü gibi bir göçün gözlemlenmesiyle ilgili 'Bodrum mutasyonu' olur mu? şeklindeki soruya da yanıt veren Sağlık Bakanı, "Bunun bir mutasyona sebep olabileceğini düşünmüyorum ama kapalı ve kalabalık ortamlarda bir araya gelmelerle, vaka artış riski taşıdığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamalarının tamamına Hürriyet'in internet sayfası üzerinden https://www.hurriyet.com.tr/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-acikladi-ugur-sahinle-gece-yarisi-telefonu-yaz-hedefi-18-yas-ve-ustune-de-asi-41801036 erişim sağlanabilir.