Bakan Karaismailoğlu Açıkladı! 11 Haziran'da Başlıyor, 3 Yıl Sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya'yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli otoyolu ayağının ihalesine 11 Haziran'da çıkılacağını duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu Açıkladı! 11 Haziran'da Başlıyor, 3 Yıl Sürecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuya dair yaptığı yazılı açıklamada, hizmete açık olan İzmir Aydın otoyolunun devamında yer alan ve İzmir'den Antalya'ya kesintisiz ulaşımın sağlanmasını sağlayacak otoyolun 163 kilometre uzunluğundaki ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli otoyolu için yap-işlet-devret yöntemiyle ihaleye 11 Haziran'da çıkılacağını sötledş.  Otoyolun 3 yıolda tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu şunları kaydetti: 

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi, Aydın ve Denizli kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak. Bu sayede Ege Bölgesi'ndeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine güvenli ve konforlu karayolu ulaşımı sağlanmış olacak. Dünyanın imrenerek takip ettiği ulaştırma projelerimizin bazılarını kamu-özel sektör işbirliği ile yapım aşamasına alıyoruz. Biliyoruz ki Türkiye üreteceği, vatandaşın hizmetine sunacağı her bir eserle gücüne güç katıyor. Biz de Türkiye'nin başarılarının daha fazla artırılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın koyduğu 'Büyük ve Güçlü Türkiye' hedefi doğrultusunda ülkemizi işte bu başarılarla 2023'e emin adımlarla ilerletebilmek için 'durmak yok yola devam' diyoruz.