Bakan'dan Pide Açıklaması (2020 Ramazan Pidesi Ne Kadar?)

Ramazan pidesi hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 'den açıklama geldi. Pakdemirli, pidelerin satılması konusuna değindi.

Bakan'dan Pide Açıklaması (2020 Ramazan Pidesi Ne Kadar?)

Pide satışları hakkında açıklama.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir açıklama yaptı. Katıldığı canlı yayında konuşan Bakan Pakdemirli, Ramazan ayında satılacak pidelerin nasıl dağıtılacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli, "Pideyle ilgili çalışma İçişleri Bakanlığımız takip ediyor. Ramazan ayında istenmesi, kokunun duyulması neler yapılabilir bakıyorlar. Belki belli saat öncesi satılması satılmaması konusundaki çalışmayı yürütüyor. Açıklaması olacaktır. " ifadelerini kullandı.

RAMAZAN ALIŞ VERİŞİNİZİ YAPIN

Türkiye 'nin gıda stoklamaya ihtiyacı olmadığını , yeterince tedarikleri olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli,   vatandaşların Ramazan alış verişlerini erken yapması gerektiğini söyleyerek, "Ramazan ayına giriyoruz. 12 ayın satışlarının 4'te biri Ramazan ayında olur. 50 yıldır bu böyle. Sofralara daha çok dikkat edilir. Bu anlamda Ramazan için zaten perakende sektörü hazırlık yapmıştı. Gıda sektörünün de üretim yönü Ramazan'a hazırlıklıdır. Covid'e yönelik de gerekli hazırlıklar yapıldı. Ramazan'a girerken alışverişler yapılacak. Bize bazı mecburiyetler ve sınırlamalar getiriyor. Tüketici için bir eksik olmaması için dün akşam İçişleri Bakanımızla görüştük. Perşembe ve cuma en yakın markete ulaşmak açısından adım atılmasının önemli olacağını söyledik. Olumlu karşılandı. Bugün ve yarın 20.00 ile 23.00 arasında Ramazan alışverişlerini yapsınlar. En yakın markete diğer iki gün ise saat 09.00 ile 14.00 arasında yapabilirler. Böyle bir düşünce içinde olduk. " dedi.

PİDE FİYATI NE KADAR?

Ramazan pidesi fiyatı hakkında henüz açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde kamubulteni.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA