Bakan Canlı Yayında Açıkladı! Bayram Sonrasında Okullar ve Sınavlarla İlgili Son Dakika Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında okulların açılacağı tarihle ilgili soruya yanıt verdi.

Bakan Canlı Yayında Açıkladı! Bayram Sonrasında Okullar ve Sınavlarla İlgili Son Dakika Açıklaması

Bayram sonrasında okulların açılıp açılmayacağı konusunda şu an için net bir şey söylenemeyeceğini belirten Milli Eğitim Bakanı, Tam kapanma sürecinde vakaların azalacağını düşündüğünü , dolayısıyla bunun bir umut olduğunu söyledi.

Bayram Sonrası Okullar Açılacak Mı? Sorusuna Yanıt Geldi

Bakan Selçuk, "Bizim gönlümüz okulların tamamen açılmasından yana. Çünkü bizim işimiz bu, ancak bilim kurulu bir tavsiyesinde bulunduğunda, Sağlık Bakanlığıımız bir tablo ortaya koyduğunda, tüm bakanlıklardan ilgili veriler geldiğinde okulların kapanması gerekiyorsa, sağlık neyi gerektiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Riske girmeden, eğitim öğretimin uzun soluklu bir iş olduğu unutulmadan bu kararlar alınıyor. Tam kapanma sürecinde vaka sayılarının azalacağını düşünerek, okulların açılması için bir umut olarak görüyorum. Bunu birlikte göreceğiz. El ele bu süreci iyi yönetebilirsek, sağlıklı sonuçlar alınabilir, gerekirse tüm sınıf seviyelerinde, biz kimi zaman köy okulları, okul öncesi sınıfları açık tuttuk çoğu zaman." ifadelerini kullandı. 

Ertelenen sınavlarla ilgili soruya da yanıt veren Selçuk, "Şehirlerin kendi koşulları çerçevesinde kimi zaman geçtiğimiz haftalarda, aylarda da öyle oldu. Bazı iller kendi risk durumlarına göre sınavları erteledi, bazıları farklı tarihlerde başlattı. Ortalama olarak ortaokullarda sadece 4. sınıfların sınavları vardı biliyorsunuz. Onlar da okullar açıkken yapıldı. Çocuklar okula giderken yapıldı. Liselerde de %40 sınavlar tamamlanmış düzeyde. Bundan sonraki sınav süreciyle ilgili çalışmalar sürüyor. Bir dönemde iki ya da üç sınav yapmakla yükümlüyüz, mevzuat gereği, şimdi olağanüstü dönemdeyiz. 2-3 sınav yapmak söz konusu bile değil. Bir sınavla bu süreci sürdürüyoruz" dedi.

Lise öğrencilerinin birinci dönemde tek sınav, ikinci dönemde de tek sınav yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, YKS ve LGS ile ilgili soruya ise, "Öğrencilerimizin yarısına yakını zamanında yapın diyor, bir kısmı da diyor ki biraz erteleyin, biraz daha çalışmak istiyoruz diyorlar. Burada ayrılma görüyoruz ama, öğrencilerimizin belirli bir kısmı öyle, belirli bir kısmı öyle diyecek tabii. Bizim şu anda bunların ertelenmesine ilişkin bir kararımız şu an söz konusu değil. Şu an itibariyle belirlenen tarihlerde yapılacak gibi duruyor. " dedi.

Öğretmenlerin aşılanması sürecinin 24 Şubat'ta başladığını söyleyen Selçuk, 400 binin üzerinde öğretmen için randevu planlandığını söyledi. Tüm resmi okullardaki öğretmenler için listenin Sağlık Bakanlığı'yla paylaşıldığını belirten Selçuk, aşı tedarikine göre Bakanlığın randevuları peyderpey açtığını belirtti.