Ayda 6 Bin TL Maaş: Bu İşi Herkes Yapabilir

Son dönemlerde farklı meslekler, farklı işler ortaya çıkıyor. Bunun son örneği ise köpek gezdiriciliği. birçok kişi, köpek gezdirerek ayda 5-6 bin TL para kazanıyor. İşte detaylar.

Ayda 6 Bin TL Maaş: Bu İşi Herkes Yapabilir

Yaptığı işe inanamayacaksınız: Köpek gezdirerek ayda 6 bin TL kazanıyor. 

Bostancı ’da köpek gezdiriciliği işini yapmakta olan Onur Karavılkov isimli kişi, köpeklerin bir şekilde enerjisini atıp rahatlamaları  gerektiğini söyledi. Dört yıldır köpek gezdiriciliği işini yaptığını söyleyen  Karavılkov, “Grafik tasarımcısıydım. Daha sonra mesleği bıraktım. Hayvanlarla daha iyi anlaştığımı gördüm. Bu işe de “Doğru bilgiye nasıl ulaşabilirim? Bu işin mantığı nedir? Hayvanların özü nedir?” diyerek başladım. Kendimi geliştirdim. Bu işte iyi olduğumu görünce grafik tasarımcılığını bıraktım. Bu işi yapmaya başladım İlk başlarda zor oluyordu. Çok fazla yürümek zorundasınız. Köpek dolaştırmanın mantığı köpeğin enerjisini attırmak. Köpek arkadaşımı alıyorum, 1-2 saat gezdiriyorum, tabii siz de yürüyorsunuz. O yorulunca sizde yoruluyorsunuz. Ancak şu an 100’e yakın müşterim var”  ifadelerini kullandı.

SADECE SEVMEK İÇİN ALIYORLAR

Birçok kişinin köpekleri sadece günün belli saatlerinde sevmek, biraz zaman geçirmek için aldığını söyleyen Karavılkov şu ifadeleri kullandı:

“Günümüz şehir hayatında insanlar biraz daha yalnızlaşmaya başladılar. Bu duygusal açığı hayvanlarla kapatmaya çalışıyorlar. Fakat burada yapılan yanlış, biz köpekleri sadece sevmek için alıyoruz, onların ihtiyaçlarını düşünmüyoruz. Aslında olması gereken köpek ve insanın ortak bir yaşam kurması. Ama direkt köpekleri hayatımıza adapte etmeye çalışıyoruz ve sorunlar çıkıyor. Bu yüzden de dolaştırıcılara ihtiyaç duyuyorlar”

KOLAY DEĞİL

İşin  kolay olmadığını söyleyen Karavılkov sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bazen 6-7 saat kadar yürüyorum. Başlarda 10 saat yürüyordum, ancak bu çok yoran bir şey. Bu meslekte kendinize iyi bakmanız lazım. Çok çabuk hasta olunabiliyor, hava her zaman güzel olmuyor, yağmurlu ve soğuk havalarda sabah erkenden uyanmanız gerekiyor. Köpekleri enerjilerine göre gezdiriyorum. Birisi çok enerjiktir, birisi agresiftir, bunları dengelemek lazım. İlk etapta güvenlik çok önemli. Tasmayı tutuş şekliniz, nasıl iletişime girdiğiniz, köpek beden dili hakkında ne bildiğin ve ne kadar tanıdığınız çok önemli çünkü her an her şey olabilir. Şehirdeyiz araba çıkar, bir şey düşer bunlar olan şeyler dikkatli olmak lazım”

AYDA 5-6 BİN TL

Bir başka köpek gezdiricisi Hikmet Kaya ise bu işin gelir kapısı olduğunu söyleyerek “Köpekleri gezdirmekte herhangi bir zorluk yaşamıyorum. Zaten hepsi bize alışık o yüzden zorluk yaşamıyorum. Köpekleri sabahları bir de akşamları getiriyoruz. Köpekleri gezdiriyoruz eğlendiriyoruz. Belirli bir ücretimiz yok kafamıza göre fiyat alıyoruz. Çalışma şartlarımıza göre aylık 5-6 bin lira kazanıyoruz. Bunun dışında başka bir iş yapmıyoruz. Sadece köpekleri gezdiriyoruz. Köpekleri sabah 2 saat akşam da 2 saat olmak üzere 4 saat çalışıyoruz. İnsanlar hayvanlarla pek ilgilenemiyor. Biz de bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA