ATM'lerden İkiz Kart Dolandırıcılığı

Son dakika haberi: ATM 'lerde para vurgunu yapan çete çökertildi. Çetenin , vatandaşların bilgilerini kopyaladığı ve ikiz kart çıkardığı öğrenildi.

ATM'lerden İkiz Kart Dolandırıcılığı

ATM 'lkerde büyük vurgun.

ATM 'lere bir düzenek yerleştiren dolandırıcılar , bu yöntemle vatandaşların bilgilerini kopyalıyor ve milyonlarca liralık vurgun yaptı. Çete üyelerinin ilk olarak bazı bankamatiklerin ATM 'lerine "papağan" ismi verilen kart kopyalama cihazlarını ve gizli kamera düzeneklerini yerleştirdiği ve bu düzenekle çok sayıda kişiyi dolandırdığı bildirildi.

Gizli kamera düzeneklerinden mağdurların girdikleri kart şifrelerini tespit eden çetenin üyeleri, kopyalanan manyetik alanlarla 'ikiz kart' ismi verilen yeni kartlar basmaya başladı. Bastırılan yeni kartlarla dolandırıcılar banka hesaplarını boşaltıyor. 

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Edinilen son dakika bilgilerine göre çete, Ankara, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya 'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla çökertildi. Operasyon düzenlenen adreslerde "papağan" adı verilen iki kart kopyalama cihazı, çok sayıda ikiz ve sahte banka kartı, üç dizüstü bilgisayar, 11 cep telefonu bulundu. Soruşturma kapsamında çete üyelerinin aralarında yaptıkları gizli yazışmalar da deşifre edildi.

PAPAĞAN KONUŞTU

Çete üyelerinin kartların kopyalanması, basılması ve paraların hesaplardan çekilmesi aşamalarında başarılı olmaları halinde "papağan konuştu" şifresini kullanarak çete lideri E.A.'ya bilgi verdikleri ortaya çıktı. Altı çete üyesi tutuklanarak cezaevine yerleştirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA