Askerlik Yerleri Tarihi Belli Oldu (Askerlik Süresi Uzadı mı , 12 ay mı oldu?)

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kasım 2020 'de silahaltına alınacak yükümlüler için askerlik yerlerinin belli olacağı tarihe yer verildi. Peki askerlik süresi uzadı mı? İşte detaylar.

Askerlik Yerleri Tarihi Belli Oldu (Askerlik Süresi Uzadı mı , 12 ay mı oldu?)

Askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Askerlik uzadı iddiaları yine sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Sosyal medya üzerinde dolaşan fotoğraf, askerlik uzadı mı sorusunun aranmasına neden oldu. Askerde olan vatandaşlar ile askere gidecek vatandaşlar, coronavirüs salgını nedeniyle askerlik süresinin yeniden uzayıp uzamayacağını araştırmaya başladı.

KORONA SÜRECİNDE 7 AY YAPTILAR

Koronavirüs sürecinde askerde olan ve virüsün Türkiye 'de görüldüğü tarihte askerde olan binlerce kişi, 1 ay geç terhis olmuştu.

ASKERLİK UZAYACAK MI? 12 AY OLACAK İDDİASI

Sosyal medya üzerinde askerlik ızatıldı iddiaları dolaşmaya başladı. Öte yandan sosyal medyada askerliğin 12 ay olacağı iddia edildi. Ancak bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 

Askerlik süresinin uzatılıp uzatılmayacağı TBMM kararı ile Cumhurbaşkanlığı imzası ile yayımlanır. Ancak askerlik süresi hakkında bir düzenleme gündemde yok. Askerlik uzun kısa 6 ay.

Sizce askerlik uzamalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

ASKERLİK YERLERİNİN AÇIKLANACAĞI TARİH BELLİ OLDU

MSB ASAL'dan yapılan son dakika açıklamasında askerlik yerleri ile ilgili, "Seçim ve sınıflandırma sonuçları 23 Ekim 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç)." denildi.

Uygulamamızı indirerek asker polis alımlarından haberdar olabilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA