Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? Celp ve Terhis İşlemleri Başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı ASAL terhis ve celp işlemlerini başlatıyor. Ertelenen terhisler 31 Mayıs 'ta başlayacak. Peki askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Celp işlemleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? Celp ve Terhis İşlemleri Başlıyor

ASAL askerlik yerleri ne zaman belli olacak.

Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz ay terhis olacak askerlerin terhis tarihleri 1 ay ertelendi. Öte yandan Mayıs 2020 celp döneminde silahaltına alınacak askerlin de celp işlemleri 1 ay ertelenmiş oldu.

Erteleme kararı sonrası açıklama geçtiğimiz hafta geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan , celp ile terhis tarihlerini kamuoyuna duyurdu.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen kabine toplantısı sornası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlik celp ve terhisleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Askerlik terhis işlemleri 31 Mayıs’ta başlayacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın atama, görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran’da, celp işlemleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran’da yeniden başlayacak. Belediyelerin kredi işlemleriyle İller Bankası ihaleleri 27 Mayıs’ta yeniden açılacak." 

TERHİSLER BAŞLIYOR

31 Nisan 2020 'de terhis olacak gençler , 31 Mayıs 2020 tarihinden itibaren terhis olmaya başlayacak. 

CELP İŞLEMLERİ

1 Mayıs 'ta askere gitmeleri gereken gençler ile 1 Haziran 'da silah altına alınacak gençler , 5 Haziran 2020 'den itibaren askerliğe alınacak.

ASKERLİK KAÇ AY?

Askerlik 6 ay. Korona nedeniyle önceki celp döneminde askere gidenler 7 ay askerlik yapmış oldu.

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı 'nın askerlik yerlerini 28 Mayıs 2020 tarihinde duyurması bekleniyor.  Askerlik yerleri açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN