Askere Gidecek Gençler: Korona Nedeniyle Düzenleme Geldi

Askere gidecek gençler, pandemi nedeniyle bundan sonra bir taahhütname imzalayacak. İmzalanan taahhütnamede asker uğurlamalarına ilişkin kurallar kabul edilmiş olacak.

Askere Gidecek Gençler: Korona Nedeniyle Düzenleme Geldi

Askere gidecek gençler için yeni karar.

Son günlerde yurdun dört bir yanından gelen asker uğurlama görüntüleri , sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gösteriyor. Özellikle vaka sayılaırnın yeniden 1000 'in üzerine çıkması sonrası bu görüntüler için çalışma başlatıldı. 

Hürriyet 'ten Fatma Aksu bugün kaleme aldığı yazısında askere gidecekler için alınan yeni kararı duyurdu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgedeki maddelere baktığımızda askere gidecek gençlerin taahhütname imzalayacağı öğrenildi. 

SADECE BİRİNCİ DERECE YAKINLAR KATILACAK

Yapılan açıklamada asker uğurlamalarına sadece birinci derece akrabaların katılacağına yer verildi. Otogar, gar ve havaalanlarında sadece anne baba , eş kardeş ve çocuklar katılacak. Bunların dışında akraba , taınıdıklar arkadaşlar katılamayacak.

SÜLÜS VERİLİRKEN İMZA ATACAK

Askerlik yükümlülerinden, askerlik şubelerinden sevk işlemleri (sülüs belgesi verilirken) yapılırken birliğine teslim olacağı dönemi kapsayacak şekilde, başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere pandemi tedbirlerini ihlal edecek uğurlama/tören/eğlence/konvoy gibi aktivitelerde bulunmayacaklarına dair bir taahhütname alınacak.

Askerlik şubelerince, yükümlüden alınan taahhütnamenin bir örneği kaymakamlıklara bildirilecek.

KURALLARA AYKIRI ASKER UĞURLAMASI OLURSA CEZA VERİLECEK

- Kaymakamlıklarca, pandemi kurallarına aykırı şekilde asker uğurlaması, eğlencesi, töreni veya konvoyu nedeniyle hakkında idari ya da adli işlem tesis edilen askerlik yükümlülerine dair bilgiler ilgili askeri birliğe bildirilecek. Bu tedbirlere uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince, idari para cezası verilip, suç teşkil eden davranışlar için adli işlem başlatılacak.

KAMUBULTENİ.COM |ANKARA
Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/gundem/asker-adaylari-taahhutname-imzalayacak-soz-veriyorum-ugurlama-yok-41582356