Asker Aileleri, Eşi Vefat Eden Kadınlara, Kronik Rahatsızlığı Olanlara Öksüz ve Yetimlere Ödemeler Yatıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Ekim ayına ilişkin sosyal yardım desteği ödemeleri bugün başlıyor. 5 nakdi sosyal destek programımız ile yaklaşık 99 milyon TL ödeme yapacağız" dedi. Detayları yazımızda.

Asker Aileleri, Eşi Vefat Eden Kadınlara, Kronik Rahatsızlığı Olanlara Öksüz ve Yetimlere Ödemeler Yatıyor

Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama: 5 nakdi destek programı ile 99 milyon TL ödeme yapılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada nakdi destek ödemelerinin bugünden itibaren hesaplara yatacağını söyledi. 5 ayrı kalemdeki nakdi destek ödemeleri ile ilgili açıklamada 

Bir yazılı açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekim ayına , aşağıdaki kapsama giren nakdi destek ödemelerinin bugündne itibaren ödeneceğini söyledi.

muhtaç asker aileleri ve çocuklarına,

eşi vefat eden kadınlara,

kronik rahatsızlığı olanlara

öksüz/yetimlere yönelik yapılan sosyal yardım ödemeleri

zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine 2 aylık periyotlarla destek verdiklerini belirterek, yaklaşık 32 bin ihtiyaç sahibinin hesabına 25,8 milyon TL yatıracaklarını kaydetti.

YÜZDE 50 ZAM

Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı kapsamında ki ödemelere yüzde 50 zam geldiğini söyleyen Bakan Selçuk, "Bu kapsamda bu ay 2 bine yakın ihtiyaç sahibine, 482 bin TL ödeme yapacağız" bilgisini verdi.

Eşi vefat eden yardıma muhtaç kadınların da yanında olduklarını  söyleyen Bakan Selçuk, "90 bin ihtiyaç sahibi kadınımıza toplam 57,2 milyon TL destek sağlayacağız" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA